-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz ricsip #51553 üzenetére
Igaz, hogy tavaly lett utoljára frissítve az összefoglaló, de a benne található ajánlott hangrendszerek még most is aktuálisak (csak az árak változtak).
PC-hez való aktív hangfalak között tudomásom szerint nincs olyan, amin van HDMI input, ez inkább a házimozi rendszerek kiváltsága. Displayportos még annyira sincs.
Optikai, digitális koax, bluetooth, analóg RCA, jack, ilyen bemenetek fordulnak elő a mai, számítógépekhez szánt rendszereken.
Edifier, Thonet&Vander, Fenda kínál elfogadható árkategóriában Bluetoothos hangfalakat. A külföldi felhozatalt nem ismerem, de kint is népszerű az Edifier, vagy pl. az Audioengine.
Harrrr!!!!
-
HSNet
aktív tag
válasz ricsip #51553 üzenetére
Alaplapi kimenet már nem annyira rossz, mint volt 15 éve pláne a drágább lapokon, ha valami relatív olcsóbb hangszóróban gondolkodsz, használd nyugodtan a kis jack-et, ha van koax, vagy optikai SPDIF a lapodon, akkor meg pláne használd nyugodtan az integráltat.
Ha pont a "bottal sem" kategóriás kimeneted lenne, akkor meg néz körül használt, USB-s hangkártyák között, 10 körül/alatt már egész jókat is lehet találni, és mivel nem a gépeden belül van a dac, nem veszi fel a zajokat.
Hangchipet ne nézd, már a 10 éves realtek is hozta a kötelezőt, régen a DAC és az analóg részek voltak túl spórolósak, melléjük. Manapság már egy minimális szintet megütnek legalább (általában).
Ha meg minőséget akarsz, akkor vannak jó külső interface-ek és DAC-ok, azokkal a határ a csillagos ég , de oda is a jacket fogod bedugni.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
Bodz
nagyúr
-
válasz ricsip #51910 üzenetére
Akkor tényleg van/lehet valami különbség ....Solo6C 38Hz- en már nem kalimpál, valódi mély hang, igaz még halkan. Aztán 45Hz- től beindul, az alsó közép kiemel (de nem rossz főleg komolyzenéhez), a további kissé hepehupás(mint a legtöbb doboznál), majd 10KHz után megint kiemel és 30KHz környékén tér vissza az 1KHz/0db ponthoz - jól tervezett dóm, sztem. 18KHz- et még hallom, felette már nem mert öregszem. Tehát akinek még "jó" a hallása, annak a magas szúrós lehet, másnak meg esetleg fakó az egész.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
TomiLi
addikt
válasz ricsip #51956 üzenetére
Nem figyeltem az R1280T árát, csak bele botlottam az említett weboldalon, és csak később néztem az árukeresőt összehasonlításképpen. Sajnálom ami történt!
Érdekesen csinálja az emag az "akcióit". Más termékeken ordít a kamu "eredeti" ár, amit 50%-kal csökkentettek most (glamour napok), de még így is sok termék drágább, mint máshol...
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #52095 üzenetére
Helyesbítek: odaraktam a fülem az aktív darabhoz, és akkor valóban zúg. A passzív teljesen néma. De ez 1 méterre ülve a "csend és hullaszag" szobámban akkor se hallható, ha szinte csak erre fülelek. Határozottan nem 10/10-es a hallásom, de azokat a neszeket amiket akarok meghallom az emeleten is a földszintről.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz ricsip #52095 üzenetére
Nem jelentős probléma, néhány hangerőfokozaton ilyen, nem mindenkit zavar, akit meg igen, az eggyel arrébb nyomja. Meg egyáltalán nem túlárazott vacak cucc, ennyi pénzért nem hogy jobb nincs, más se, ami hasonló. Abszolút bestbuy. Ha jobbat akarsz, akkor sokkal többet kell költeni.
A Solo 6C lemegy kb 45 Hz-ig. Ha nálad nem, akkor rossz az elhelyezés. A magashangok is jók vele, sőt, kifejezetten jó nyílt hangja van egy kis emeléssel (+2 treble). Nem lehet hogy esetleg youtube vagy 128 kbps mp3-mal tesztelted? Mert az pont 14-15 kHz környékén vág.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz ricsip #52098 üzenetére
Akkor lehet már te nem hallod azokat a magas hangokat.
Jól elhelyezni a mély hangok miatt kell. Pl a hallgató pozíció vagy a hangfalak a szoba közepén van, akkor simán mélyhiány lehet. Ha meg túl közel a falhoz, akkor meg mélytöbblet. Elmondani nehéz, vizuális ábra kéne. Próbáld ki itt-ott, falhoz közel, távol, stb.
Make Asia Great Again!
-
válasz ricsip #52127 üzenetére
Abban kb 60 Hz körüli egyhangos mély van, amit egy 5" sztereó lazán tud. Mondjuk én a "bass test" számokat nem igazán értem, ugyanis szerintem minden szám bass test, amiben van mély.
Amit fent linkeltem az csak azért érdekes, mert a mélydallam kb 40 és 150 Hz között van. Vagy itt van ez a (szerintem borzalom nyünnyögős ) szám, ahol a koncepció szintén hasonló, ugyanúgy 40-150 Hz között van dallam: Axel Thesleff - Bad Karma
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #55207 üzenetére
Erre senkinek nincs ötlete? Az LG DP132 -t tolják mindenhol a képembe. De csak analóg audio+videó kimenet van rajta, 1 HDMI már nem fért bele 8-9 ezer ft-ba. Illetve távirányítón még volume sincs, az eszközön semmi kijelzés (idő, play time stb), a drive motorjara is azt írják hangos és hamar tönkremegy mert nincs kibalance-olva rendesen. Vagy szarjam le, és 8 ezerért arra a pár retró dvd-mozizós estére elégedjek meg ezzel is?
-
-
samu2062
aktív tag
válasz ricsip #55212 üzenetére
Milyen audio outputjáról gondolod? A mai tv-ken már fejhallgató kimenet is alig van, analóg audio kimenet meg jó régóta nincs. Én vennék egy olcsóbb, de már használható dac-ot. Pl. Fiio D03K-t és maradnék a tv-n való lejátszásnál. Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás szerintem. Mindössze egy optikai kábel kell a tv-ből, meg rca a hangfalba. Igaz így dts-t nem fog tudni.
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz ricsip #55708 üzenetére
Én személy szerint egy igényes összefoglalóba Genius terméket véletlen sem raknék.
Tápegységes topikban sem találsz “Codegen” egységet ,és még mondhatnék pár példát ,csak sajnos hazánkban a spórolás az agyára megy az embereknek és elfogadják a sz@rt is (tisztelet a kivételnek).
[ Szerkesztve ]
-
válasz ricsip #55714 üzenetére
De ez nem így van. A Genius 1250B egy kisebb csoda azokhoz a szemetekhez képest, ami az árkategóriájában van. Sőt, tovább megyek: egyáltalán hol van ennyi pénzért 4" mélyközepes két-utas hangfal ennyiért? Néha az Edifier 980T szokott lenni leakciózva pár ezressel többért, s ennyi.
TechN7ne-ből meg csak a szokásos márka-gyűlölet beszél, mindenféle alap nélkül.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
-
tibbike01
őstag
válasz ricsip #55772 üzenetére
Az R1280DB amúgy sem jó választás filmekre mert az ének/beszédhangot nagyon csúnyán jeleníti meg, én utáltam, hamar túl is adtam rajta. A TV-ből optikán jövő hang a szűz hang, amit nem tudsz a TV szoftverével módosítani. Ha a "filmek" alatt kábelTV műsorokat értettél.
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz ricsip #55804 üzenetére
Egy számítógépes hangdobozt használsz egészen másra mint amire való, és csodálkozol, h nem tud olyat, ami nem is feladata...
Ettől nem lesz "kripli", ez nem "átbaszás", és az optikai bemenete is jól használható. Bármi olyan forrásra, ami nincs hangos effektekkel elrontva.A TV-k jellemzően szintén nem tudnak kompressziót a digitális kimenetükön, mert ez azoknak sem feladata: aki komolyan gondolja, az úgyis házimozi rendszert köt rá, ott pedig már ez megvan (ill. eleve a center sugárzón szól a beszéd, és az külön hangerőszabályozható)
-
válasz ricsip #55857 üzenetére
"Ez csak azert bosszantó, mert nekem nagyon roszul szólnak a filmek ezzel a hangszóróval. A leginkább a beszéd nem érthető (túl halk), ha meg feltekerem a remote-jával a hangerőt, akkor meg minden más lesz túl hangos. Így film közben folyton le-fel kell nyomkodni a hangerőt."
Ez nem az R1280DB baja. Minden 2.0 hangfalnál ilyen, legalábbis adott TV-vel biztosan, mert az csinálja a sokpontegy => sztereó lekeverést a hangfalra.
szerk: közben lehet megtaláltam az itt lévő user manual alapján, elvileg ezeket tudja a TV:
Sound > Additional Settings > Dolby Digital Comp
Ezzel lehet az 5.1 => 2.0 lekeverés módját beállítani, kétféle van, próbáld ki fülre.
Sound > Additional Settings > Auto Volume
Ezzel lehet állítani, hogy a halk és hangos részeket kiegyenlítse
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz ricsip #55867 üzenetére
Normálisan működik a TV-d, és ez így van jól, hogy a TV ne szóljon bele a hangba. A HDMI-n és az optikán kiad egy standard jelet, ennyi a feladata és ez így jó. Legalábbis én még nem találkoztam olyan TV-vel, ami máshogy működne, használtam Samsungot, LG-t, Philips-et és Sony-t.
Az erősítő feladata, hogy normális hangot csináljon.
Olcsóbb aktív hangfalakon és olcsóbb soundbarokon jön elő gyakran ez a probléma sajnos. Az emberek többsége amúgy azt hiszi, hogy ez a középső csatorna hiánya miatt van, ami amúgy téves infó. Amíg nem találtam meg a magam helyes útját, használtam Philips és Edifier gyenge 5.1-et is...itt is jellemző volt, hogy a dialógusok gyengén szólaltak meg. A középső centernek köszönhetően persze korrigálható volt a jelenség, pl. a centernek adtam a + dB-eket, a frontokról meg visszavettem....de így meg az effektek hatása gyengült, szóval megszabadultam inkább ezektől a rendszerektől.
Ebben a hozzászólásban kérésre teszteltem az említett jelenséget 3 rendszeremen, olvasd el, ha gondolod.
A mai napig 2.1-es rendszeren nézek filmeket, semmi gondom a dialógusokkal.Amúgy nem olvastam vissza, hogy mennyire tájékozódtál, de nem mondta senki, hogyha filmnézésre is kell hangfal, akkor nem elég azt nézni, hogy optikai bemenete legyen, hanem kell tudnia az optikai bemenetnek a DD és DTS dekódolást is? Persze beállíthatod a PCM-et TV-n vagy médialejátszón, de már ott kezdődik a probléma, hogy akkor már alapból egy TV/médialejátszó által konvertált gyengébb jelből dolgozik a hangfalad, ami nem az igazi. Itt hallható különbség is van, tehát nem olyan dologról beszélünk, hogy ha akarom kihallom, ha akarom nem...kb mint amikor általában egy magyar szinkronos filmről átvált az ember eredetire.
Nem tudod a PC-t beállítani lejátszónak? Esetleg azzal tudod korrigálni a középső "gyenge" csatornát. Az Edifieremet én is így használom a PC-hez.http://www.diesel.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest