Zürichi kutatóközpontjába vár diákokat az IBM

Az IBM európai kutatólaboratóriuma közép- és kelet-európai diákokat vár. Matthias Kaiserswerth, a zürichi labor igazgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen bejelentette a „kiváló elmék” (Great Minds) kezdeményezés elindítását, amelynek célja, hogy támogassa az informatika területén kivételes tehetségű, szakképzett hallgatókat, akik számára határozott idejű gyakornoki helyeket biztosít az intézményben.

A zürichi IBM-laboratóriumot 1956-ban alapították, s jelenleg – több mint 30 országból – körülbelül 330 alkalmazottat foglalkoztat. Világviszonylatban is kiváló kutatások és kiemelkedő tudományos eredmények fűződnek a labor nevéhez, a legjelentősebb: két Nobel-díj. A zürichi kutatólaboratórium kutatási tevékenységének spektruma az alaptudományoktól, valamint a fizikai és matematikai alapkutatásoktól kezdve az informatikai rendszerek és szoftverek fejlesztésén keresztül az újszerű üzleti modellek és szolgáltatások tervezéséig igen sokszínű.

A program minden nappali tagozatos, egyetemi szintű számítástechnikai képzésben részt vevő közép- és kelet-európai hallgató részére nyitva áll, beleértve a Cseh Köztársaságot, Lengyelországot, Magyarországot, Oroszországot, Romániát és Ukrajnát. A hallgatókat a karnak kell jelölnie, a beérkezett pályázatokról egy szakértőkből álló bizottság dönt. Az IBM különösen ösztönzi a női hallgatók részvételét a programban. A legjobb 3 hallgató meghívást kap a zürichi laboratórium nyári gyakorlatára, s a program fedezi az utazás és szállás költségét, továbbá gyakornoki fizetést biztosít.

„Nem nélkülözhetjük a kiemelkedő elméket és a nagyszerű ötleteket, amelyek innovációt visznek a számítástechnikába. Kezdeményezésünkkel a jövő nemzedék innovátorait szeretnénk elérni Európa e területének kimagasló kutatótehetségeiből merítve. Nem titkoljuk: számítunk arra, hogy a tehetséges diákok, miután hazatértek, az IBM szervezetében vállalnak majd munkát” – mondta Kaiserswerth.

A Great Minds kezdeményezésről bővebben a zürichi labor honlapján lehet olvasni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények