Masszőrök a 48 órás programozóversenyen

Az IBM és partnerei 48 órás programozói bajnokságán már ötödször mérik össze erejüket az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen november 23-a és 25-e között. Az IBM egyik fő célja kapcsolat kialakítása a tehetséges diákokkal, és integrálásuk a cég, illetve partnerei gyakornoki programjaiba. A rendezvény szponzora az Avnet Technology Solutions Kft. és az R&R Software Zrt., további támogatói az AAM Technologies Kft., az Ingram Micro Magyarország, a T-Logic Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A versenyben megfáradtakat masszőrök fogják felfrissíteni – ígérik a szervezők.

Hirdetés

A megmérettetésen egy szimulált üzleti igényre megoldást kínáló alkalmazás elkészítése a feladat. A verseny nemcsak a fejlesztésről szól: a szakmai zsűri azt is értékeli, hogyan mutatják be munkájukat a diákok, el tudnák-e nyerni egy igazi megrendelő bizalmát is. A programozási feladatot Linux operációs rendszeren, a modellezést IBM Rational termékekkel; az adatbázis-kezelést IBM DB2-vel; a fejlesztést Java, Eclipse vagy IBM Rational/WebSphere környezetben kell elvégezni IBM WebSphere Application Server futtatási környezet felhasználásával.

A programozói „szigetet” a versenyzők nem hagyhatják el, nem használhatnak mobiltelefont vagy egyéb kommunikációs eszközt, viszont hozhatnak be saját gépet és használhatnak a megadott fejlesztési környezetre telepíthető szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket. Az interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat érhetnek el. Az értékelési szempontok között a kitűzött feladat készültségi szintje, funkcionális megoldásai, a felhasználóbarát kialakítás, a többnyelvű megvalósítás támogatása, a dokumentáltság és az IBM-eszközök alkalmazása is szerepel.

A verseny helyezettjei notebookot és PDA-t, a résztvevők pedig állásajánlatokat nyerhetnek.

Azóta történt

Előzmények