Magyar csapattal hoz létre budapesti központot a TIER

Az Európában vezető szerepet játszó mikromobilitási vállalat a Makery fejlesztőcsapatának felvásárlását követően hozza létre az intézményt.

A TIER nemrég jelentette be, hogy a vállalat folytatja Kelet-Európában a beruházásokat és egy stabil bázis kiépítését. A cég a szoftverfejlesztés területén világszintű hírnevet szerzett magyar cég, a Makery felvásárlásával hoz létre egy budapesti technológiai központot.

A budapesti iroda lesz a TIER legnagyobb technológiai fókuszú irodája a berlini és londoni központokon kívül. Budapest egyben egyike lesz a számos új közép- és kelet-európai városnak, ahol a TIER 2021-ben megkezdi szolgáltatását.

A TIER és a Makery az elmúlt években szoros kapcsolatot alakított ki, amelynek keretében a magyar vállalat sikeresen támogatta a TIER termék- és technológiai csapatát a mikromobilitási szolgáltató növekedési útja során. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató TIER átveszi a Makery 27 magasan képzett szakértőjének mindegyikét a termékstratégia, a product design, a software engineering és a projektmenedzsment területén.

A budapesti csapat feladata a vállalat felhasználóknak szánt termékeinek kialakítása lesz a Makery alapító csapatának (Kindler András, Vörös Gyula és Zsédely Balázs) vezetésével, akik mindannyian csatlakoznak a TIER vezetői teamjéhez.

„A kezdetektől fogva lenyűgözött minket a Makery szellemisége és a proaktív hozzáállása. Az egész csapat nagyszerűen kiegészíti a szakértelmünket, és nagyon örülünk, hogy vállalatunkat erősítik. Terveink szerint az elkövetkezendő időszakban további helyi tehetségekkel bővítjük a csapatunkat” – nyilatkozta Matthias Laug, a TIER technológiai vezetője és társalapítója.

Kindler András, a Makery társalapítója hozzátette: „Izgatottak és boldogok vagyunk, hogy csatlakozhatunk a TIER-hez. Már évek óta szoros együttműködésben dolgozunk a TIER-rel, és már most kollégaként és barátként gondolunk a csapatra. Nagy várakozással tekintünk az elkövetkezendő időszakra.”

Azóta történt

Előzmények