Új vezérigazgatója lesz a Vodafone Magyarországnak

A Vodafone Magyarország – a vállalat által Görögországban és Spanyolországban követett struktúrát átemelve – különválasztja az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget. Október 1-jétől Diego Massidda, a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának jelenlegi igazgatója lesz a Vodafone magyarországi vezérigazgatója. Massidda irányítja majd operatív vezetőként a működés egészét, és viseli a teljes körű felelősséget a vállalat eredményeiért – közölte a mobilszolgáltató.

A jelenlegi elnök-vezérigazgató, Beck György október 1-jétől a leányvállalat elnökeként felel az üzleti stratégia kialakításáért, s a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért, beleértve a legfontosabb politikai és gazdasági döntéshozókkal, így a kormányzattal, a szabályozó hatóságokkal és más külső intézményekkel fenntartott kapcsolatot.

Dr. Beck Györgyöt 2007 januárjában nevezték ki a Vodafone Magyarország vezérigazgatójává. Az első időszakban a vállalat reorganizációja és imázsának megváltoztatása volt az elsődleges feladata. A nevéhez köthető a Huawei-együttműködés kialakítása, a Vodafone pénzügyi szolgáltató központjának (Vodafone Operációs Központ Magyarország Zrt., VOCH) Magyarországra telepítése, továbbá az ő irányítása mellett kezdte meg működését 2009-ben a cég Miskolci regionális ügyfélszolgálati központja, amely ma már több mint 300 főt foglalkoztat. 2010 márciusában Becket a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójává nevezték ki.

Mielőtt a Vodafone-hoz igazolt, Beck György a HP Magyarország vezérigazgatója, a Compaq Kelet-Közép-Európáért és Magyarországért felelős vezérigazgatója, valamint a Digital Magyarország vezérigazgatója volt. Karrierjét 1978-ban a Számítógép-Alkalmazási Kutató Intézetben, a SZÁMKI-nál kezdte tudományos munkatársként.

Az új vezérigazgató, Diego Massidda 2007-ben került a Vodafone brit marketingcsapatához a széles sávú és online területekért felelős igazgatóként. Ezt megelőzően a Telecom Italia Group franciaországi vezérigazgatója volt, ahova Tiscali Grouptól érkezett.

Azóta történt

Előzmények