Végre van értelme a virtuális valóságnak

Egy orlandói vidámparkban a hullámvasút élőben és virtuálisan egyszerre történik. A látogatók júliusban próbálhatták ki először.

Egyre több cég foglalkozik a virtuális valósággal, a tartalmak minősége azonban sokszor megkérdőjelezhető. Még ha azonban jó is a megvalósítás, gyakran ébredhet bennünk hiányérzet. Az egyik legjobb példa erre a virtuális hullámvasút, amiből többet is ki lehetne hozni.

Ezzel próbálkozott meg a SeaWorld Orlando vidámpark: a Kraken hullámvasutat alakították át úgy, hogy az utasok VR sisakkal a fejükön üldögélnek, nézik a vízalatti utazást, miközben a valóságban is hullámvasutaznak. A vízalatti menet kellemesen indul, a világ nyugodt és békés, egészen addig, míg meg nem érkezik Kraken és ijesztgetni kezdi a látogatókat.

A júliusban megnyitott attrakció úgy működik, hogy a virtuális száguldás összeköttetésben (szinkronban) van a fizikai hullámvasúttal, a résztvevők fülére a szoftveres hangok kerülnek, ezáltal teljes az élmény. A headseteket minden kör után fertőtlenítik.

Előzmények