Amerika és Oroszország együtt vadásznak majd hackerekre, az FBI is megszólalt

Oroszország együtt dolgozik majd az USA-val, hogy lenyomozzák a kiberbűnözőket.

Az FSB, vagyis az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője közölte: Oroszország együtt dolgozik majd az USA-val, hogy lenyomozzák a kiberbűnözőket. A bejelentésre azután került sor, hogy Biden és Putyin elnökök megállapodtak arról, hogy szorosabban működnek majd együtt bizonyos területeken.

Az FSB vezetője elmondta egy moszkvai biztonsági konferencián, hogy közösen dolgoznak majd a hackerek beazonosításán, és remélik, hogy viszonozzák erőfeszítéseiket.

Vezető orosz tisztviselők elmondták továbbá, hogy Moszkva várja Washington válaszát a konzultációk kezdetére vonatkozóan.

Biden és Putyin találkozóján az amerikai elnök a jelentések szerint közölte, hogy egyes kritikus infrastruktúrákat nem szabadna kibertámadásokkal célba venni. Washington a közlemények szerint több kibertámadás kapcsán is arról beszélt, hogy a hackerek az orosz kormánynak dolgoznak vagy orosz területen tevékenykednek. Az orosz kormány minden ilyen vádat tagadott és tagad.

Az FBI igazgatója, Chris Wray is megszólalt a kiberbiztonság kapcsán. Az igazgató felszólította a cégeket és a hackerek áldozatait, hogy ne fizessenek váltságdíjat. Az FBI attól tart, hogy ezzel csak bátorítják a kiberbűnözőket, akik ezért még több hasonló támadást eszközölnek.

Azóta történt

Előzmények