Joe Biden a kiberbiztonságról egyeztet privát cégek ügyvezetőivel

Kollektív intézkedések szükségére hívta fel a figyelmet a Fehér Ház, azt viszont nem lehet tudni, mely cégek vezetőivel találkozik az elnök.

Joe Biden amerikai elnök és a kormányának több vezetője is találkozik majd augusztus 25-én privát cégek ügyvezetőivel, adta hírül a Fehér Ház, amely szerint kollektív intézkedésekre van szükség a kiberbiztonság kapcsán.

A találkozón a nemzetbiztonsági részleg emberei is ott lesznek, és azt vitatják majd meg a privát cégek vezetőivel, hogyan dolgozhatnak együtt Amerika kiberbiztonságának javításán. További részleteket nem osztottak meg, és azt sem lehet tudni, hogy kik lesznek ott pontosan a találkozón.

Azt még hozzátette a Fehér Ház szóvivője, hogy ma a kiberbiztonság már egyenlőnek mondható a gazdasági biztonsággal és a nemzetbiztonsággal, mindebben pedig a kormány és a privát szektor is kulcsszereppel bír.

A héten egyébként már kötelezték a kritikus fontosságú, csővezetékkel szállító cégeket, hogy azonnali védelmi fejlesztéseket hajtsanak végre a kiberbehatolásokkal szemben.

Azóta történt

Előzmények