Kárpótlást nyújt a UPC az üzemzavar miatt – de nem mindenkinek

A nemrég fellépett internetes üzemzavarral kapcsolatban a UPC múlt héten a szolgáltató Facebook-oldalán jelentetett meg hivatalos közleményt.

A közleményben megismétlik a korábbi tájékoztatást, mely szerint a múlt szombaton „összetett műszaki probléma következtében a UPC internetfelhasználói számára több órán át nehezen elérhetőnek vagy elérhetetlennek bizonyult a külföldi weboldalak egy része.”

Részletezik magát a hibajelenséget is, problémát „az okozta, hogy a DoclerWeb európai gerinchálózatán november 1-jén elvégzett karbantartását követően egy véletlen, téves beállítás miatt a DoclerWeb hálózata a sajátjaként hirdette a UPC Magyarország IP-tartományait (internetes címtartományait) a nagyobb Európai Internet Kicserélő központokon. Ezért – a magyarországiak kivételével – azokból az európai hálózatokból, amelyekkel a UPC nem áll közvetlen peering összeköttetésben, az adatok (weboldalak és webes tartalmak) a DoclerWeb hálózatába irányultak és onnan nem jutottak el a UPC hálózatába, így a UPC ügyfeleinek számítógépére sem. Miután a UPC az amszterdami cégközpontjának szakembereivel közösen megtalálta a hiba okát, megkeresésünkre a DoclerWeb nagyon rövid idő alatt kijavította a beállításokat, így a hálózati forgalom délután 3 órától újra teljes körűen helyreállt.

A két vállalat szakemberei egyeztették eljárásaikat annak érdekében, hogy a jövőben hasonló hiba ne fordulhasson elő.

A UPC és a DoclerWeb a kellemetlenségekért elnézést kér az internetezőktől.”

Ingyenfilmek a videotárból

A szolgáltató bizonyos mértékű kárpótlási lehetőséget is felajánl előfizetői számára: „…a kellemetlenségeket méltányolva felajánljuk internetelőfizető ügyfeleinknek, hogy – amennyiben a digitális televíziós videotárunk is elérhető a számukra – november folyamán 2.000 forint értékhatárig terjedően díjmentesen tekintsenek meg filmeket a UPC videotárból! Ennek megfelelően minden internetelőfizetőnk november hónapra vonatkozó számláján összesen legfeljebb 2.000 Ft-ot jóváírunk majd a UPC videotár használatából!”

Azóta történt

Előzmények