Új spamszűrő szoftverek a Kasperskytól

A Kaspersky Labs bemutatta új generációs spamszűrő termékeit, melyek számos fejlesztést tartalmaznak a korábbi változatokhoz képest – közölte a magyarországi forgalmazó 2F 2000 Kft. A Kaspersky Anti-Spam Enterprise Edition 2.0 és a Kaspersky Anti-Spam ISP Edition 2.0 megoldások vállalati hálózatok és internetszolgáltatók szintjén szűrik a kéretlen leveleket.

A Kaspersky Anti-Spam megoldás használata során az elektronikus üzenetek többszintű vizsgálaton esnek át. A program nyelvi elemzéssel analizálja a beérkező üzenetek szövegét. A nyelvi elemzés alapjául szolgáló adatbázist a Kaspersky Anti-Spam kétóránként automatikusan frissíti.

A Kaspersky Anti-Spam több új technológiát tartalmaz, amelyek felismerik a legújabb spamküldő trükköket is, így a grafikák használatát, a feketelistás szűrés elleni bonyolult útválasztási módszereket, valamint az olyan HTML-trükköket, mint a láthatatlan szöveg használata és a betűkettőzés.

Válaszul a gyorsan változó spamküldő taktikákra a Kaspersky Labs szakemberei a feketelista funkciót (RBL) is továbbfejlesztették. A kéretlen levelek küldésére használt címek lekérdezése – és letiltása – az eddig tapasztaltnál jóval gyorsabban történik. Ezenkívül az RBL funkció lehetővé teszi az IP-címláncok elemzését is, vagyis a Kaspersky Anti-Spam segítségével azonosítható a spam valódi forrása, a kéretlen levél valódi küldője.

Az új GSG2 technológiával a Kaspersky Anti-Spam hatékonyan szűri a grafikus információt tartalmazó kéretlen leveleket. A technológia lehetővé teszi az olyan üzenetek észlelését és szűrését, amelyeket – bár a levélszemétre jellemző apró grafikai elemeket tartalmaznak – az eddig használt programok nem ismertek fel. Ilyen elem lehet például a színhasználat, a mondatvégi pontok ismétlése és a keretek árnyékolása.

Számos újabb levelezőrendszer támogatása mellett a Kaspersky Anti-Spam együttműködik az általánosan használt levelezőrendszerekkel, a sendmail, qmail, CommuniGate Pro, Exim és Postfix alkalmazásokkal. Így nincs szükség a Postfix installálására: a megoldás egyszerűen telepíthető bármely általánosan használt levelezőrendszerbe.

Azóta történt

Előzmények