Londonból is kitiltották az Ubert

A helyi közlekedésfelügyelet szerint a szolgáltatás működtetői a törvények fölöttinek tartják magukat, és ez megengedhetetlen.

A brit főváros közlekedésügyi hatósága (TfL) ma bejelentette, hogy nem újítják meg az Uber licencengedélyét Londonban. Mivel egy hatalmas városról van szó, ahol sok ezren vállaltak személyszállítást az amerikai bázisú vállalkozás közreműködőiként, ez komoly érvágás az Ubernek, illetve sok százezer felhasználó veszíti el a lehetőséget, hogy ezt az utazási formát válassza.

A hatóság közleményében azzal érvelt, hogy mind a taxik, mind az egyéb típusú személyszállító magánvállalkozások esetében szabályozásuk kiemelten fontosnak tartja az utasok biztonságát, és ezt nem látják garantálva az Uber esetében: szerintük a megosztásos személyszállítás több ponton nem felel meg a felállított feltételeknek. Indoklásuk lényege: az Uber London Limited eddigi tevékenysége során több előírást nem tartott be, emellett nem bizonyította, hogy olyan vállalkozás lenne, mely felelősséget vállal a problémák felmerülése esetén, ezért olyan vállalkozásnak tekintendő, amelynek közbiztonsági és egyéb biztonsági okokból nem adhatnak engedélyt a további működésre.

A jelenlegi érvényes licenc szeptember 30-án jár le, ezek után illegális lesz a szolgáltatás működtetése.

A helyi hatalmas szakszervezeti szövetség, a GMB Union üdvözölte a döntést, és közölték: a londoni után remélhetőleg más brit nagyvárosokban is megvonják az Uber működési engedélyét.

Azóta történt

Előzmények