Irodabezárás: törésponthoz érkezett a Twitter

Úgy tűnik, az előkészületek megtörténtek az újraindításhoz, de az nagy kérdés, hogy sikerülni fog-e.

Hirdetés

A Twitter alkalmazottai ma kaptak egy e-mail értesítést, melyben az áll, hogy a vállalat irodáit azonnali hatállyal, ideiglenesen bezárják, nyitás november 21-én, hétfőn – tudta meg az üzenetet megszerző BBC. (Az üzenetben az is szerepel, hogy mindezt ne osszák meg a nyilvánossággal.)

Twitter
[+]

Mindez komoly nehézségekre, illetve nagy elszántságra utalhat – egyelőre még nem világos a folytatás. Mindenesetre a nyilvánosságot vállaló alkalmazottak, illetve szaklapok számolgatnak, és elég meredek eredményekre jutnak.

Elon Musk hatalomátvétele óta elbocsátásokkal és felmondásokkal több lépcsőben, folyamatosan csökken a létszám: az új vezető először a munkavállalók felét küldte el, majd sokan távoztak a home office eltörlése miatt, ezek után sokan keveredtek személyes konfliktusba Muskkal, ők is elmentek, és végül a hét közepén a cégvezető szigorú körülmények között végzendő munkához kért hűségnyilatkozatot.

Meg nem erősített hírek szerint a csütörtöki határidőig a maradó alkalmazottak több mint kétharmada inkább a végkielégítést választotta. Ha mindezt összevetjük, akkor akár az is megtörténhetett, hogy Musk irányítása alatt mára a Twitter akár alkalmazottai 60-70 százalékát is elveszíthette (a BBC forrása szerint az alvállalkozókkal számolt 13 ezerről, illetve állásban lévő 7500-ról 2000 alá csökkent a létszám) – de még ha annyit nem is, minden esetre óriási a létszámleépítés, és csoda, hogy a szolgáltatás még működik.

A vállalat helyzete és kilátásai napról napra, időnként óráról órára változnak, biztosat senki nem tud mondani.

Azóta történt

Előzmények