Elon Musk kihátrálhat a Twitter felvásárlása mögül

Információk visszatartásával vádolja a Twittert Musk, és kilátásba helyezte, hogy visszatáncol a felvásárlástól.

Az elmúlt hetekben napi szinten vett újabb és újabb fordulatot a Twitter Elon Musk általi felvásárlásának ügye, amely most újabb nagy akadályhoz érkezett.

Egy ideje már szüneteltetik az üzletet, Musk és emberei ugyanis szeretnék megbecsülni, hogy mennyi a hamis fiók a Twitteren, mennyi bot van a felhasználók között. Ehhez azonban további adatokat kellene kapniuk a cégtől, a Twitter mindezt pedig nem hajlandó kiadni.

Amint az amerikai tőzsdefelügyeletnek küldött levélből kiderül, Elon Musk kilátásba helyezte, hogy visszalép a felvásárlástól. Musk ügyvédje szerint a Twitter egyértelműen megállapodást szegett, Musknak pedig joga van a tranzakció és a felvásárlás megszakításához.

A Twitter hivatalosan továbbra is állítja, hogy a felhasználók kevesebb mint 5 százaléka hamis, Musk azonban a tőzsdefelügyeletnek küldött levélben jelezte, hogy nem hiszi el a cég állítását, és a cég tesztelési eljárásában sem bízik. Ezért saját elemzést végezne, de ehhez meg kellene kapnia a kért adatokat. Musk szerint a Twitter egyértelműen visszautasítja a megállapodás alapján történő együttműködést.

A kért adatok nélkül lehetetlen megbecsülni a botok arányát, de kritikusok szerint igen meglepő eredmény születne, ha nyilvánosságra hoznák azokat – sokan vádolják a közösségi platformokat azzal, hogy dugig vannak botokkal.

Azóta történt

Előzmények