Elon Musk ultimátumot intézett a Twitter alkalmazottaihoz

A víziónak már van neve, csak épp részleteket nem lehet tudni róla.

Hirdetés

A Twitter vezetője ma reggel körlevélben hozta a munkavállalók tudomására, hogy egy „igen” kattintással csütörtök délután ötig vagy csatlakoznak az új Twitter 2.0-hoz, vagy pedig háromhavi végkielégítéssel távoznak – számolt be az eseményről elsőként a The Washington Post.

Hogy a Twitter 2.0 mit jelent, senki sem tudja, az alkalmazottak is csak találgatnak. A körlevélben Musk annyit írt, hogy sokkal többet kell dolgozniuk a maradóknak, mint korábban, és intenzív, „extremely hardcore” terhelésre számítsanak. A belső változásokról rendszeresen tudósító Orosz Gergely (korábban több nagy IT-cég szoftvermérnöke) írta meg a Twitteren, hogy Musk szerint a Twitter 2.0 mozgatórugói és irányítói azok a mérnökök lesznek, akik „nagyszerű kódokat írnak” („those writing great code”).

Ez a lépés tovább fogja szűkíteni az alkalmazottak körét: először akkor csökkent a létszám, amikor felszámolták a távmunka egy részét, majd jött a munkavállalók felét érintő elbocsátási hullám, most pedig biztosan lesznek, nem kevesen, akik egy ilyen általános leírás alapján nem tesznek ígéretet.

Azóta történt

Előzmények