Lemondott a Twitter vezetője

Jack Dorsey utóda a vállalat eddigi technológiai igazgatója, aki nagyszabású átalakítási tervekkel rendelkezik.

A Twitter társalapítója (2006), elnök-vezérigazgatója tegnap jelentette be, hogy azonnali hatállyal lemond a közösségi oldal vezető pozíciójáról.

Jack Dorsey közleményében elmondta, hogy „Azért hagyom el a Twittert, mert úgy látom, a vállalat kész arra, hogy alapítója nélkül folytassa útját” – de lemondása közvetlen okairól nem írt. A bejelentés hírére a tőzsdén a cég részvényei enyhén estek.

A 45 éves Dorsey mandátuma lejártáig, a 2022-es közgyűlésig az igazgatótanács tagja marad, az elnöki tisztet a Salesforce elnöke, Bret Taylor veszi át.

A távozó alapító helyére a vezérigazgatói pozícióba a 37 éves Parag Agrawal, az eddigi technológiai vezető (CTO) érkezik, aki a korábbi tapasztalatok alapján képes lesz megfelelni a vállalat új céljainak, a dinamikus (agresszív) terjeszkedésnek: korábban úgy döntöttek, hogy 2023 végére el kell érniük a napi 315 millió aktív felhasználót. A korábban az AT&T-nél, a Microsoftnál és a Yahoo-nál kutatói gyakorlatot szerzett Agrawal több mint egy évtizede dolgozik a Twitternél, többek között ő volt a felelős az új, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alkalmazását bevezető stratégia kialakításáért.

Azóta történt

Előzmények