Már bitcoinban is lehet borravalót osztogatni a Twitteren

Jack Dorsey ügyvezető szerint a bitcoin hozhatja el a világbékét, ezek után nem meglepő, hogy a Twitter is nyitott a kriptovaluta felé.

Míg egyes helyeken egyre erősebben korlátozzák a kriptovalutákat, addig mások egyre jobban építenek azokra. Nem titok, hogy Jack Dorsey, a Twitter és a Square ügyvezetője is nagy rajongója a bitcoinnak.

Hirdetés

Dorsey szerint ez hozhatja el a világbékét, ezek után nem is olyan meglepő, hogy a Twitter a napokban tovább nyitott a bitcoin felé, és azt már borravalóként osztogathatják a felhasználók a kedvenc tartalomgyártóiknak. Az audiochates szobák tulajdonosait is lehet így fizetni a Spaces keretében. A cég további módokat is tesztel a biztonságos élmény érdekében.

A Twitter szerint a változtatások révén jobban tudnak majd versenyezni a Facebookkal és a YouTube-bal, a nagy követőtáborral rendelkező tartalomgyártók elcsábítása a cél, továbbá a Twitter megítélésének javítása.

Az iOS-es eszközökről már globálisan is lehet küldeni és fogadni digitális fizetéseket, továbbá az NFT-k birtoklása is követhető és megmutatható. A Spaces keretében pedig olyan tőkealapoz hoznak létre, amellyel pénzügyileg, technikailag és marketingben is segítik majd az audiotartalmakat előállító embereket. Ettől jobb párbeszédet és jobb szponzorokat remélnek.

Azóta történt

Előzmények