Oroszország nem oldja fel a mobilos Twitter lassítását

A Twitter ezzel párhuzamosan megtiltotta a személyes fotók és videók hozzájárulás nélküli közzétételét.

A Roskomnadzor jelezte: Oroszország a jövőben is szándékosan lassítja a Twittert a mobileszközökön, egészen addig, amíg a szolgáltatás nem töröl minden illegálisnak minősített tartalmat.

Az orosz hatóságok is igyekeznek egyre jobban szabályozni a technológiai óriáscégeket, rendszeresek a kisebb büntetések a tartalmi irányelvek megszegése miatt. Ezzel párhuzamosan a külföldi cégektől helyi képviseletet követelnek, továbbá az orosz felhasználók személyes adatainak helybeli tárolását is.

A Twittert az országban március óta lassítják, azzal a váddal, hogy a platformon megjelenő bejegyzések nem ritkán gyermekpornográfiáról, drogokról vagy öngyilkosságra buzdításról szólnak. A Twitter tagadja, hogy teret engednének az illegális tevékenységeknek, és zérótoleranciát emleget.

Az orosz hatóság szerint a Twitter rendszeresen figyelmen kívül hagyta a törlési kérelmeket, de immáron a hatóság által észlelt illegális bejegyzések több mint 90 százalékát törli. Nagy büntetéseket lengettek be a Google és a Facebook számára is a jogi szabálysértések miatt.

A Twitter ezzel párhuzamosan jelezte: a jövőben nem engedélyezi személyes fotók és videók megjelenését, az érintett személy hozzájárulása nélkül. Ha valaki panaszt tesz, törlik a kapcsolódó fotót vagy videót.

Előzmények