Tim Cook aggodalmát fejezte ki Japán miniszterelnökének

Arra kérte a japán miniszterelnököt, hogy az appok körüli szabályozások ne ássák alá a magánszférát és a biztonságot.

Több országban is nagy vitatéma a politikai vezetésben az appok terjesztése, az alkalmazásboltok, a fizetési rendszerek kérdése, és persze mindez az Apple és a Google nagy alkalmazásboltjaihoz kapcsolódik.

Japán már többször tett nagy lépéseket az ágazat megreformálása érdekében, miután az úgynevezett Apple-adót (a legtöbb vásárlásból és előfizetésből 30 százalékot von le az App Store) sokan sérelmezik továbbra is – ahogyan a külsős alkalmazásboltok használatának tiltását is. Az Apple többször hangoztatta, hogy a díjakat eltérő esetekben is beszedi, azokra a platform és az App Store üzemeltetése, a felhasználók biztonságban tartása miatt van szükség.

Tim Cook vezérigazgató a napokban arra kérte Kisida Fumio japán miniszterelnököt, hogy vegye figyelembe a felhasználók védelmét a mobilos appok terjesztésének szabályozásakor. Cook állítólag konkrétan azt kérte: a miniszterelnök gondoskodjon róla, hogy a szabályozások ne ássák alá a felhasználók magánszféráját és biztonságát.

Az Apple az elmúlt hetekben árulta el egyébként, hogy több mint 100 milliárd dollárt fektetett az utóbbi 5 évben a japán ellátási láncba, Cook több helyi intézményt és gyárat is meglátogatott.

Az App Store-t is magába foglaló szolgáltatási üzletág árbevétele rohamtempóban emelkedik egyébként az Apple-nél az utóbbi években, jelenlegi nagyjából 19 milliárd dollár negyedévente.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények