Az Apple és a Google megszeghették Dél-Korea alkalmazásbolti törvényeit

Vizsgálatot indít az ország telekommunikációs hatósága az óriáscégek ellen, mert azt gyanítják, hogy megszegték az in-app fizetésekhez kapcsolódó törvényt.

Dél-Korea egy ideje már előírja a nagyobb alkalmazásboltok üzemeltetőinek, hogy nem kényszeríthetik a fejlesztőket a cégek saját fizetési rendszerének a használatára. Ez olaj volt a tűzre az Apple és a Google elleni kampányokban.

A dél-koreai telekommunikációs hatóság most vizsgálatot kíván indítani az Apple, a Google és a One Store ellen, mert azt gyanítják, hogy ezek megszegték az új törvényeket. A büntetések a cégek éves árbevételének 2 százalékára is rúghatnak, a vonatkozó üzletágakat figyelembe véve. A hatóság további intézkedéseket is kilátásba helyezett.

A KCC előzetes vizsgálatai alapján mindhárom előbb említett cég megsérthette az új törvényeket.

Az ügy kapcsán a Google jelezte, hogy a kormánnyal és a fejlesztőkkel is együtt dolgoztak az együttműködés érdekében, miközben továbbra is gondoskodnának arról, hogy minőségi és biztonságos környezetet kínálhassanak.

A tiltások hasonlóan más országok kezdeményezéséhez: az alternatív fizetési rendszert használó fejlesztőket tilos büntetni a tartalmak átnézésének halasztásával, visszautasításával, visszatartásával, törlésével, regisztrációk, megújítások blokkolásával vagy vizsgálatával.

A kritikusok továbbra is sérelmezik a jutalékokat, amelyek szerintük aránytalanul magasak. Az Apple és a Google alapvetően azt mondja, sokat engedtek már a lasszón, de a jutalékra szükség van a platformok üzemeltetése és biztonságban tartása érdekében.

Azóta történt

Előzmények