Frissítés érkezett a Thunderbirdhöz, és elérhető a Thunderbird 3 pre-alfa

A Mozilla Messaging (a Mozilla leányvállalata, melyet az év elején alapítottak, hogy különválasszák a böngésző fejlesztését a levelezőétől) a hét végén biztonsági frissítést adott ki a Thunderbird levelezőklienshez, melyben néhány, egy hónappal ezelőtt felfedezett hibát javítottak ki.

A Thunderbird 2.0.0.14 a Firefox-motorban található, a levelekben történő JavaScript-futtatásakor fellépő sebezhetőségeket (melyeket márciusban még „kritikusnak” ítéltek, ám mostanra átminősítették „mérsékeltnek”) szünteti meg. (A JavaScript-futtatás nem alapértelmezett lehetőség egyébként a programban, s használatát a fejlesztők nem is ajánlják.) Ha az automatikus frissítéssel nem érkezett még meg a javítás, akkor az közvetlenül is letölthető Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra a Mozilla oldaláról.

Ugyancsak a Thunderbird háza tájáról érkezett friss információ, hogy felkerült az alapítvány szerverére a kliens következő változatának, a Thunderbird 3.0-nak egy korai fejlesztői verziója. A program letölthető, bár a fejlesztők leírást még nem adtak ki hozzá

Azóta történt

Előzmények