Terminálon belüli navigáció a KLM-nél

A KLM idén nyáron olyan Bluetooth jeladókat telepített az amszterdami Schiphol repülőtérre, amelyek lehetővé teszik az utasok számára a terminálon belüli navigációt. Martijn van der Zee, a vállalat e-commerce szolgáltatásokért felelős vezetője szerint az utasok számára problémát jelent, ha át kell szállniuk egy másik gépre, és a felhasználói visszajelzések alapján (amelyek elsődleges forrását egyébként a közösségi oldalak jelentik a cég számára) még a gyakran utazók is aggódnak az ilyen esetekben.

Mivel a holland főváros repülőterén a forgalom 67 százalékát átszálló utasok adják, Schiphol jó területnek tűnik a beltéri navigáció kipróbálásához. A használathoz egy androidos okostelefonra van szükség, amely csatlakozik a terminálon ingyenesen elérhető wifihálózathoz, be van kapcsolva a Bluetooth-antennája, és fut rajta a KLM okostelefonos alkalmazása. A térképen a felhasználók láthatják a saját pozíciójukat, az útvonalat a gépükhöz, valamint a séta várható idejét – ez utóbbi a jeladók mellett történő elhaladáskor frissül. A navigáció akkor is működik, ha a célállomás más szinten van, mint ahol az utas tartózkodik. A szoftver iOS-verziójának megjelenése később várható.

Terminálon belüli navigáció a KLM-nél

Az útvonaltervező indulásával együtt a poggyászdíjak is változtak a cégnél, ami a Flying Blue törzsutas program belépő szintű (Ivory) tagjait érinti, akik eddig ingyenesen adhattak fel a csomagjukat, mostantól azonban fizetniük kell majd érte. Az Európán belüli járatok fedélzetére azonban természetesen ők is felvihetnek egy legfeljebb 12 kilogrammos tömegű kézipoggyászt.

Azóta történt

Előzmények

  • M2M-technológia segíti a cukorbetegeket Törökországban

    Az ország legnagyobb mobilszolgáltatója és a legrégebbi egyeteme fogott össze, és a tesztidőszakban kapott eredmények bizakodásra adnak okot.

  • M2M-mel csökkenthető a vízfogyasztás

    A szenzorok nem jelentenek újdonságot, azonban az adatok megosztása sok lehetőséget tartogat.

  • Viselhető technológia gyermekek számára

    A FiLIP 2 okosóra kimondottan kisgyerekeknek készült, lehetővé teszi, hogy a szülők nyomon kövessék és bármikor elérjék őket.