Mészáros Lőrinc cége is érdeklődik az eladó Telenor leányvállalatok iránt

A Telenor számára már inkább ballaszt a kelet-közép-európai régió, így egy nagyobb átszervezés keretében esetleg megválnak tőle.

A Telenor már a múlt hét végén elismerte, hogy üzletpolitikai okokból fontolgatják a kelet-közép-európai régióban található négy leányvállalatuk (bolgár, magyar, montenegrói, szerb) eladását, de a híradások szerint akkor még csak egy amerikai ajánlat merült fel. Ám a portfolio.hu tegnap azt írta meg, hogy piaci forrásaik szerint az üzletágra ajánlatot tett a Konzum csoport is, mely az egyik legnagyobb magyar vállalkozó, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

A portfolio.hu kiemeli, hogy a Konzum és a másik hasonló, szintén Mészáros Lőrinchez kapcsolódó befektetési vállalkozás, az Opus menedzsmentje olyan vállalatokat vásárol, amelyek egy-egy adott iparágban erős pozícióval rendelkeznek és nyereségesen működnek. Épp ezért a lap megkereste Jászai Gellértet, a Konzum elnökét, hogy a felröppent hírről kérdezzék. Jászai nem válaszolt feketén-fehéren, de nyilatkozata gyakorlatilag megerősítésnek tekinthető:

A Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáció, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik.

Ugyanakkor azt is érdemes megemlíteni, hogy állítólag indikatív ajánlatról van szó, ez erősen feltételes ajánlat: bejelentés ilyen esetben még nem szükséges, hiszen nagyon sok feltételhez kötött, és könnyen ki lehet hátrálni belőle. Hogy esetlegesen van-e az ajánlat mögött valamilyen állami hátszél is – rég tervezik egy állami mobilszolgáltató létrehozását –, az jelen pillanatban maximum spekuláció tárgya lehet.

Azóta történt

Előzmények