Hirdetés

Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet a Telenor

A program keretében Hipernet-hozzáférést, mobilneteszközöket adnak a részt vevő iskoláknak, illetve a szaktárca által akkreditált továbbképzéseket tartanak a tanárok számára.

Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet tanárok számára a Telenor a társaság HiperSuli programja keretében – jelentette be a mobilszolgáltató vállalati kommunikációs igazgatója csütörtökön online háttérbeszélgetésen.

Mészáros Attila emlékeztetett arra, hogy a Telenor HiperSuli programja évek óta sikerrel fut, már csaknem 40 iskola közreműködésével. Ugyanakkor a „karanténoktatás” bevezetése nyomán felértékelődtek a program nyújtotta lehetőségek. A pályázatnak az is célja, hogy a „hétköznapi oktatásba” is átmentsék a karantén alatt szerzett távoktatási tapasztalatokat – tette hozzá.

Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője, a magyar informatikai oktatás széles körben elismert szakembere elmondta: a program keretében Hipernet-hozzáférést, mobilneteszközöket adnak a részt vevő iskoláknak, illetve a szaktárca által akkreditált továbbképzéseket tartanak a tanárok számára. A „karanténoktatást” segítő javaslatcsomagot is összeállítottak a tanárok és a szülők részére, továbbá a távoktatást segítendő online tanári értekezleteket is tartanak heti rendszerességgel – sorolta.

A most elindított pályázat nyomán el szeretnék érni, hogy minél több értékes tartalom jelenjen meg a HiperSuli felületen, a tanárok osszák meg egymással a napi szinten a távoktatás keretében alkalmazott új ismeretátadási, számonkérési technikákat. Továbbá azt, hogy miként zajlik a közös munka a digitális osztályteremben – mondta Koren Balázs.

A beküldött pályázatok közül 25-öt választ ki a szakmai zsűri, a szerzők mobilinternet-hozzáférést és onlinetananyag-fejlesztési képzést kapnak. A legjobbnak ítélt tíz tananyag szerzője 100 ezer forintos díjazásban és egyéves Hipernet-hozzáférésben részesül. A pályázatokat május végéig várják, a további feltételek a hipersuli.hu weboldalon olvashatók – közölte a szakmai vezető.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények