Kiválasztották 2013 leginnovatívabb hazai IT fejlesztéseit

Az idén jubiláló TechShow-n (illetve angol nevének rövidítésével a HITS-en) összesen 21 új IT fejlesztés mutatkozott be a befektetőkből, hazai és nemzetközi szaktekintélyekből, illetve szakmai érdeklődőkből álló közönség előtt. Végül a Fitnect-3D Virtuális Tükör, az iParking, a Cubilog és a ShopDash projektek nyerték el a az idei HITS fődíjait.

Hirdetés

Az újságírókból, befektetőkből, startup-tanácsadókból és IT szakemberekből álló zsűri a ShopDash fejlesztést díjazta első hellyel. A győztes csapat a szilícium-völgyi startupvilág egyik igazi szupersztárjával beszélgethet 20 percet négyszemközt Skype-on. A nem mindennapi beszélgetőtárs lehet akár Alexis Ohanian (Reddit, Hipmunk), Naval Ravikant (Angel List, Venture Hacks), Eric Ries (The Lean Startup, IMVU) vagy Mark Suster (GRP partners, This Week In Venture Capital) is.

A leginnovatívabb megoldást elismerő közönségdíjat a saját adatgyűjtő és összegző rendszert fejlesztő Cubilog csapata kapta. A jelenlévők az intelligens parkolási programot, az iParkingot bemutató Szabó Sándornak ítélték a legjobb prezentációért járó díjat. A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíját a Fitnect-3D Virtuális Tükör érdemelte ki.

A TechShow-n olyan nemzetközi nagyágyúk tartottak előadást a digitális forradalom legújabb vívmányairól, mint Jesse Russell. Az évtizedekig a K+F fellegváraként elismert Bell Labs egykori vezérigazgató-helyettese a vezeték nélküli technológiák lehetséges jövőjéről tartott prezentációt. Mellette Ali Sadri, az Intel 5G, valamint a wifit várhatóan felváltó WiGig technológiai fejlesztésekért felelős igazgatója ismertette a következő évtized várható innovációs irányait.

Azóta történt

Előzmények