Leépítésekbe kezd a Grand Theft Auto kiadója

A munkaerő 5 százalékát bocsájtja el a Take-Two, valamint egyes projekteket is leállít.

A Take-Two Interactive úgy döntött, hogy a dolgozóinak 5 százalékát, nagyjából 600 főt leépít. Ezzel a Grand Theft Auto kiadója is folytatja a játékipar több mint 2 éve elhúzódó leépítési hullámát.

A cég ezen felül számos fejlesztés alatt álló projektet is leállít, ez szintén a költségcsökkentési terv része. Összesen nagyjából 200 millió dollárt spórolhatnak. A leállításra váró projekteket nem nevezték meg.

A Take-Two ezzel követi a Riot Games, az Electronic Arts és a Sony gyakorlatát, ezek mindig embereket küldtek el idén a bizonytalan fogyasztói költekezések miatt.

A PC-s és konzolos árbevétel-növekedés várhatóan a világjárványt megelőző szint előtti alatt marad 2026-ig, a Newzoo szerint a játékosok pedig kevesebb órát töltenek a játékokkal.

A Take-Two egyébként 140 millió dollárt spórolhat a leállított projektekkel, a dolgozókon pedig úgy 35 millió dollárt. Ezen felül irodákat is bezárhatnak.

Márciusban a cégnek 11 580 teljes munkaidős dolgozója volt, a múlt hónapban döntött a Gearbox 460 millió dolláros felvásárlásáról is. Fókuszban van a Grand Theft Auto következő része is, amely egyes jelentések szerint 2026-ra csúszik.

Azóta történt

Előzmények