Jól áll az Amazon, de tovább csökkentené a költségeit

Miközben Andrew Ng AI-szakértő csatlakozott az igazgatótanácshoz, a költségeket a javuló helyzet ellenére is tovább csökkentenék.

Andrew Ng számítógéptudós korábban a Google és a Baidu berkein belül vezetett AI-projekteket, most pedig csatlakozott az Amazon igazgatótanácsához.

A nagy tech cégek egymással versengve igyekeznek felhasználók tömegeit elcsábítani az AI-termékeikhez, a versenyben pedig a Microsoft áll igazán jól amiatt, hogy korán összeállt az OpenAI emberivel, valamint integrálta a megoldásokat a termékeibe, szolgáltatásaiba.

Az Amazon a helyzetben azzal is igyekezett alkalmazkodni, hogy a gazdasági tényezőkre és a csökkenő keresletre reagálva dolgozók tömegeit rúgta ki.

Andy Jassy vezérigazgató szerint a költségcsökkentéseknek még nincs vége, a jövőben más területeken is intézkedéseket hajtanak végre. Így csökkentenék a költségeket például a logisztikai hálózat terén is, annak ellenére, hogy a felhős kereslet javulást mutat, a reklámbevételek pedig erősek.

Az Amazon a múlt hónapokban dolgozók százait külde el az AWS-től, a Primve Videótól, az egészségügyi ágazattól és az Alexa-részlegtől is, így a kirúgások gyakorlatilag már 2 éve folyamatosak.

Azóta történt

Előzmények