Történelmi siker: magyar bajnok az Ajax e-sport csapatában

A V4 Future Sports Festival tavalyi felfedezettje, Szirtesi "Gabinho" Gábor nyerte a nemzetközi Ziggo eBattle FIFA verseny bajnoki címét.

Hazánk jelenlegi legjobb FIFA játékosa 8747 játékost maga mögé utasítva érdemelte ki az egyéves, professzionális szerződést az Ajax AFC egyesületénél.

Hirdetés

Szirtesi "Gabinho" Gábornak ez már nem az első kiugró nemzetközi sikere. A tavalyi évben szinte a semmiből berobbanva hódította el az első hazai rendezésű V4 Future Sports Festival bajnoki címét, így mindössze 17 évesen állhatott a dobogó legfelső fokára. A jelenlegi legjobb magyar FIFA játékos azonban továbbra sem enged a színvonalból.

Az Ajax által meghirdetett Ziggo eBattle versenysorozat online kvalifikációs körei után, melyen 8747 versenyző mérte össze erejét, végül mindössze hét játékos utazhatott a Johann Cruijff Arénában megrendezett döntőre, ahol a magyarok kiválósága rendkívül szoros küzdelemben, 4-3-as arányban kerekedett felül a holland Jonas Ghebrehiwoton. A tornagyőzelemnek köszönhetően Gabinho az Ajax esport-részlegének igazolt FIFA-játékosa lett, a csapat tagjaként képviselheti majd az egyesületet a világ minden táján, illetve a holland nemzeti bajnokság, az Eredivisie keretein belül is.

„Még mindig nem sikerült teljesen feldolgozni, hogy mi történt velem. Mindig is egy dolgot akartam a V4 Fest óta. Egy klubot képviselni a világversenyeken. Az, hogy az első klubom pont az egyik legnagyobb európai csapat legyen… Még mindig nem találok szavakat.” – örvendezett Szirtesi "Gabinho" Gábor a győzelem után.

A játékos elmondta, hogy a cél továbbra sem változott. Ott szeretne lenni a jövő évi playoffban és remélhetőleg a világbajnokságon is, illetve mindent meg fog tenni a csapat jövőbeli sikereiért. A következő szezon a FIFA20 megjelenésével hamarosan kezdetét veszi.

A V4 Future Sports Festivalt rendező Egymillióan a magyar esportért egyesület elnöke, Biró Balázs a játékos méltatása mellett úgy nyilatkozott: „Szirtesi „Gabinho” Gábor V4 alatt nyújtott meggyőző teljesítménye után várható volt egy újabb nemzetközi siker a részéről. Az ilyen kiemelkedő eredmények remek visszacsatolásként szolgálnak, hogy jó úton halad a hazai e-sport közösség, hiszen képes újra és újra tehetségeket kitermelni a nemzetközi élmezőnybe.”

Azóta történt

Előzmények