Symantec-központ létesült a Műszaki Főiskolán

Achim Deboeser, a Symantec közép-európai régiójának alelnöke, valamint Dr. Sima Dezső egyetemi tanár és főigazgató tegnap felavatta a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán (BMF-NIK) a Symantec támogatásával létesített Biztonságtechnikai Kompetencia Központot. A cég és a főiskola közötti együttműködés értelmében a Symantec speciális célhardverekkel és folyamatosan frissített szoftveralkalmazásokkal támogatja a BMF-NIK-en létesített referencialabor működtetését. A Symantec vállalta továbbá, hogy folyamatos konzultációt és továbbképzést biztosít a kar oktatói részére.

Az alkalmazott eszközök és szoftveralkalmazások a következő biztonsági területekre terjednek ki: behatolás-védelem, sérülékenységek kezelése, korai figyelmeztető megoldások, biztonságkezelés, tűzfal/VPN, védelem a vírusok, a kéretlen üzenetek és a nem kívánatos tartalmak ellen.

Dr. Sima Dezső az avatón elmondta, hogy a kar 2006 őszén Rendszerbiztonság és -menedzsment BSc szakirányt indít, illetve a tervezett Mérnök Informatikus mesterképzésében a biztonsági kérdéseket súlypontosan tárgyaló Alkalmazásmenedzsment szakirány létesítésére készül. Ehhez folyamatosan megújított eszközökre és szoftverekre van szükség a rendszerbiztonság területén, amelyeket mostantól a Symantec által létesített és megoldásaival felszerelt labor biztosít.

Azóta történt

Előzmények