Nem középiskolás fokon tanít a Sun

A Sun Microsystems a jövőben Global Education and Learning Community (GELC) elnevezésű nemzetközi oktatási és tanulási közösségét az oktatás résztvevőinek átfogó igényeit kielégítő nonprofit szervezetként fogja működtetni, amivel az a célja, hogy a nyílt forráskód kínálta előnyöket a képzésben is kamatoztatni lehessen. A GELC online portálján a tanárok megoszthatják egymással ismereteiket és segédanyagaikat, amelyek másként nem lennének elérhetőek. „A Sun eredetileg azért indította útjára a GELC közösségét, hogy a felhalmozott tudásanyagot mindenki számára elérhetővé tegye. Mindezt most felkínáljuk az oktatási közösség számára, hogy szabadon felhasználhassák világszerte a képzés színvonalának javítása érdekében” – mondta a bejelentést kommentálva Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója.

Nemzetközi Solaris-verseny

A hírt a Sun a felsőoktatással foglalkozó legfőbb informatikai konferencián, az EDUCAUSE-on jelentette be. A vállalat az eseményen meghirdette a Solaris University Challenge – egyetemistáknak szóló – versenyt is. A kiírás értelmében a cég pénzjutalommal és különböző díjakkal jutalmazza azokat a diákokat, akik a Solaris 10-en vagy a Sun nyílt forráskódú Solaris-közösségében, az OpenSolarisban fejlesztik projektjeiket.

A Solaris 10 egyetemi versenyre a részt vevő országok akkreditált felsőoktatási intézményeinek hallgatói, végzős diákjai, valamint tanárai és informatikai munkatársai jelentkezhetnek. A 2005 novemberében induló megmérettetés 2006 júniusán ér véget. Az érdeklődők a részletekről és feltételekről a verseny honlapján olvashatnak.

A solaris_university@sun.com e-mail címen konzultációra lehet jelentkezni a versennyel kapcsolatban. A hazai szakemberek várják azoknak az érdeklődőknek a szakmai kérdéseit, akik részt akarnak venni a nemzetközi programban. A cég magyarországi leányvállalata október 27-én a Solaris 10 nyílt napon az Aquincumban is várja az érdeklődőket, akik a szakmai bemutatón az operációs rendszert részletekbe menően ismerhetik meg.

Azóta történt

Előzmények