Spam- és tartalomszűrés az Axelerótól

Az idén februárban indított Axelero Internet Biztonság vírusvédelmi és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználók számítógépeit fix havidíj ellenében. A vállalat október 1-től új funkciókkal bővítette a szolgáltatást, az ügyfelek számítógépeire telepíthető, minimális konfigurációt igénylő alkalmazás új verziója már spamszűrésre is használható, a kéretlen reklámleveleket külön mappába válogatja ki. Az új verzió védi a modemmel a világhálóra kapcsolódó gépeket a rosszindulatú webhelyekről észrevétlenül a PC-re települő, emelt díjas számokat tárcsázó programoktól is.

További új funkció, hogy a magyar nyelvű szoftver segítségével a felhasználók szűrhetik és blokkolhatják a nem kívánatos weblapokat és webhelyeket, amely például akkor lehet hasznos, ha gyermek is hozzáfér a PC-hez.

Az Axelero Internet Biztonság szolgáltatás az F-Secure Corporation kifejezetten internetszolgáltatók igényeihez alakított megoldására épül. A „Security as a Service” koncepción alapuló megoldást a világ 14 országában 27 internetszolgáltató alkalmazza.

Az alkalmazás 30 napig használható próbaverziója ingyenesen letölthető az [origo] SzoftverBázisáról, az egy hónap leteltét követően pedig – előfizetés megvásárlását követően – a szolgáltatótól kapott regisztrációs kóddal hosszabbítható meg a használat.

Azóta történt

Előzmények