Frissült a PC-cillin Internet Security

A Trend Micro bemutatta díjnyertes fogyasztói vírusvédelmi termékének legújabb verzióját, a Trend Micro PC-cillin Internet Security 12-t. A szoftver új funkciókkal támogatja az otthoni számítógépek és hálózatok adatainak védelmét, megbízhatóságát és biztonságát. Ezek közé tartozik a vezeték nélküli hálózatokra készült behatolásérzékelő, az álcázásos adatlopás (phishing) elleni, a kémprogramokat felismerő és eltávolító funkciók, valamint a hálózat több számítógépének kezelését biztosító lehetőségek.

A PC-cillin Internet Security 12 Home Network Control (otthoni hálózatfelügyelet) szolgáltatásával a felhasználók könnyedén konfigurálhatják, frissíthetik, és biztonsági szempontból kezelhetik az otthoni hálózat összes számítógépét egy távoli, jelszóval védett hálózati felhasználói felületen keresztül. A Wi-Fi Intrusion Detection (behatolásérzékelés vezeték nélküli hálózatokhoz) szolgáltatás az asztali vírusvédelmi megoldások közül elsőként teszi lehetővé az otthoni felhasználók figyelmeztetését, ha egy ismeretlen vendég csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra. Ennek köszönhetően kiszűrhetők a sávszélesség jogosulatlan felhasználói és a nem kívánt betolakodók. A kiegészítő sebezhetőség-elemző funkció automatikusan ellenőrzi az összes számítógépet az operációs rendszer és a böngésző biztonsági rései után kutatva, és egyetlen kattintással elérhetővé teszi az ilyen biztonsági hiányosságok kijavítására szolgáló javítócsomagokat.

Egy phishing elleni szoftver is beépült a PC-cillin Internet Security 12 termékbe, amely megkönnyíti a védekezést az egyre terjedő rosszindulatú levelekkel szemben, amelyek hitelesnek látszó megjelenéssel próbálják rávenni a felhasználókat, hogy adják meg személyes és pénzügyi jellegű adataikat. Az ismert phishing weboldalak felé küldött adatok blokkolásának köszönhetően a felhasználók védettek az ilyen technikák ellen még akkor is, ha nem ismerik fel a veszélyt.

A Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 szolgáltatásai közé tartozik a kémprogramok elleni védelem a személyes adatok eltulajdonításának és a felhasználói tevékenység nemkívánatos megfigyelésének megakadályozásához; a továbbfejlesztett személyes tűzfal a felhasználók hackerek és behatolók elleni védelme érdekében, és egy továbbfejlesztett spam- és URL-szűrő a kéretlen e-mailek leállításához és a nem megfelelő tartalmú weboldalakhoz történő hozzáférés korlátozásához. Az Outbreak Alert System (fertőzésriasztási rendszer) időben figyelmezteti a felhasználókat az új fenyegetésekről, a vírusminta-fájlok pedig automatikusan frissíthetők a legfrissebb védelem fenntartásához – közölte a társaság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP
  • HIS

Azóta történt

Előzmények