Előtelepítik a Chrome-ot a Sony számítógépeire

A Google és a Sony friss megállapodásának értelmében az Egyesült Államokban értékesítésre kerülő egyes PC-modellek – sajtóhírek szerint a Vaio termékcsalád néhány tagja – a Chrome böngészővel előtelepítve érkeznek meg a boltok polcaira. A szerződés mérföldkőnek számít a Mountain View-i cég történelmében, hiszen az elsősorban keresőalkalmazásáról híres szoftvercég most első ízben szövetkezik egy PC-gyártóval terméke népszerűsítésének érdekében.

A Google szóvivője nem volt hajlandó részleteket közölni a megállapodásról; Eitan Bencuya a Reuters hírügynökségnek csupán annyit mondott: az üzletet idén nyáron ütötték nyélbe. Hozzátette még, hogy a Google más PC-gyártókat is igyekszik rávenni a jövőben arra, hogy terméküket a Chrome-mal előtelepítve értékesítsék.

A Net Applications trendkutató cég júliusi jelentésére támaszkodva a múlt hónap elején számoltunk be a 2008 végén felbukkant böngészőalkalmazás előretöréséről: amennyiben a Chrome piaci részesedése továbbra is a jelenleg megfigyelhető mértékben növekszik, bő egy év alatt maga mögé utasíthatja a Safarit, s ezzel megszerezheti a harmadik helyet a böngészőalkalmazások népszerűségi világversenyében. Az elmúlt közel egy évben a Chrome havi átlagban a Safarihoz képest nagyjából kétszer több felhasználót csábított magához.

Azóta történt

Előzmények