Fiatalok kutatás-fejlesztési projektjeit támogatja a Siemens

Hat hallgatói projekt támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatait elbíráló bizottság. A projektekben közös, hogy a hazai kutatás-fejlesztés szempontjából innovatív és előremutató, mindemellett a lehető legtöbb diák szakmai fejlődéséhez hozzájáruló kezdeményezésekről van szó.

A támogatási összegekből a BME Mechatronikai Szakosztálya egy általuk fejlesztett, feltérképező rendszer tesztelésére alkalmas quadrocoptert, a Robo2BME csapat pedig a 2015-ös Eurobot Nemzetközi Versenyre készítendő robotot épít, valamint a versenyen való indulást finanszírozza. A Gépészmérnöki Szakkollégium micromouse robotversenyt, a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata Ifjúsági Energia Műhelyt szervez, a Simonyi Szakkollégium a LEGO kör eszközparkját fejleszti. Végül, de nem utolsó sorban az Energetikai Szakkollégium nyert támogatást a jövő évi programjaihoz tartozó költségvetés kiegészítésére.

A Siemens a kutatás-fejlesztési projektek mellett TDK és szakdolgozatokat is díjazott. A vállalat által kiírt ösztöndíjpályázat célja olyan, tehetséges fiatalok elismerése és a további kutató munkájuk ösztöndíjjal való segítése volt, akik az ipar műszaki fejlesztését támogató, innovatív, újszerű, saját ötletet is tartalmazó szakdolgozatot, diplomamunkát készítettek. A projekt a Siemens és a BME között létrejött, 2014. évi Együttműködési Megállapodás részét képezte.

Azóta történt

Előzmények