Belőlem is lehet mobilalkalmazás-fejlesztő?

A szervezők ma jelentették be, hogy a BME Mobil Innovációs Központ által, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával megrendezésre kerülő háromnapos, ingyenes rendezvény előadásai és műhelygyakorlatai alapján – a rendezők ígérete szerint – minden résztvevő el fogja tudni dönteni, hogy a mobilalkalmazás-fejlesztés mennyire testhezálló szakma számára. Az 1app 1etem időpontja: augusztus 26-28.

Hirdetés

Mivel a rendezvényen többek közt alapozó és rendszerező előadások hangzanak majd el mindhárom (az iOS, az Android és a Windows Phone) platformmal kapcsolatban, a résztvevők ki tudják majd választani fejlesztői szempontból is „kedvenc” platformjukat.

A rendezvényre képzettségtől és korhatártól függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a téma iránt, és azt fontolgatja, hogy okostelefon-alkalmazások fejlesztésébe kezd. A szervezők olyan fejlesztőket is örömmel látnak a hallgatók soraiban, akik egy platformon aktívan fejlesztenek, de be szeretnének tekinteni a másik két platform működésébe is.

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása az 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol három versenykategóriában, értékes nyereményekért mérhették össze tudásukat a fiatalok.

Schulcz Róbert, a Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy az 1app második állomásával, az 1app 1etemmel nem ér véget a rendezvénysorozat. 2015-ben további hasonló rendezvényeket tervez a központ, mivel a hosszú távú cél tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazásfejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.

Az idén augusztus végén megrendezésre kerülő 1app 1etem padjaiba csak online regisztráció után lehet beülni, és mivel a helyek száma korlátozott, illetve a regisztrációs határidő is mindjárt itt van, érdemes mielőbb leadni a jelentkezést az 1app.hu honlapon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BME

Azóta történt

Előzmények