Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Azt próbáltam leírni, hogy akár hogy is próbálják liberális barátaink tagadni, férfi és nő bár lehet egyenrangú, de nem lehet sosem egyenlő (azonos) mert a természet különbözőnek teremtette őket és különböző biológia feladatok vannak a férfiakba és a nőkbe kódolva. Tettszik vagy sem, ez ki fog hatni a pályaválasztásra és a későbbi szakmai életútra is.
J.
-
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
oké, tehát szerinted vagy bölcsész valaki, és akkor gagyibb diplomát szerez, vagy lusta.
próbállak rávezetni, hogy nagyon sok emberről mondasz megalapozatlanul negatív véleményt, de úgy látom, nem ment át, amíg finoman mondtam. szerintem fejezd be, mert csak ekkora baromságokra futja nálad, hogy a nőkből vagy varrónő lesz vagy az anyaság.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Apollyon
Korrektor
"nem azt mondtad, hogy minden bölcsész hülye, csak azt, hogy a bölcsész diplomákhoz nem kell annyi ész.
de legyél biztos benne, hogy ezt mindenki úgy fogja érteni, hogy "mindenki aki nem rajong a reál tárgyakért az hülye""Nem vagyok rosszindulatú, inkább gondolok arra, hogy akit érdekelne a bölcsészeten kívül más is, az azért sem megy, mert lusta vagy nem akar végigszívni X-szer X évet, de amúgy meglenne a képessége rá.
Ugyanúgy a nőknek is meglenne a képességük (valszeg nagy részének) a reál tudományágakkal foglalkozni, de ahogy írtam, a felnőtté érésig mégis különválasztják a fejekben, az info, a fizika, matek stb. nem a nőknek való, hanem a ruhaipar meg barátai, aztán 30 éves korukra egy számítógépes hibaüzenettel is gondjuk van.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
valóban, ha szó szerint értelmezem, nem azt mondtad, hogy minden bölcsész hülye, csak azt, hogy a bölcsész diplomákhoz nem kell annyi ész.
de legyél biztos benne, hogy ezt mindenki úgy fogja érteni, hogy "mindenki aki nem rajong a reál tárgyakért az hülye""a nehezebb: nyelvtanárnak, vagy fizikusnak tanulni?": nyelvtanárnak. minden olyan tárgy, ahol nincs logika a részletek között, az nehezebb. következmény: legkönnyebb tárgy a matek. példa a logikára: az, hogy magyarul bizonyos dolgok nevét kétféle képen kell írni, az nem könnyíti a tanulhatóságot.
"Liberalizmus, mi? Tisztában vagy ennek a fogalmával?": láttál már embert Magyarországon, aki tisztában van vele? komolyan hiszek benne, hogy nincs ilyen ember.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Az első bekezdésed nagyon vicces lett, rég nevettem ilyen jót, köszi
"Eddig sem gátolta őket senki abban, hogy reáltudományok felé fordúljanak, ha nem tették az az ő döntésük volt és valószínűleg jó okuk volt rá. ..."
Ezt nem tudhatod, ez önmagában még nem indokolja azt, hogy miért nem választja a női nem nagy része a bölcsészeten kívüli tárgyakat ;D
"onnantól kezdve hogy mérnök vagy "mert átvetted a diplomádat" még nem vagy életed végéig sinen"
Én ilyet nem is állítottam.
"Elég nehezen fér be a mérnöklétbe az, hogy valaki a szellemi termékenysége csúcsán lelép három évre babázni"
Miért kellene három évre lelépni? Ezt is meg lehet oldani, csak semmit sem tenni egyszerűbb
"Szóval itt más, komolyabb okok is vannak, mint..."
Ez egy akkora tévedés, hogy azt sem érdemli meg hogy teljesen beidézzem. Liberalizmus, mi? Tisztában vagy ennek a fogalmával?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
joysefke
veterán
Legyünk őszinték, melyik a nehezebb: nyelvtanárnak, vagy fizikusnak tanulni?
Nyelvtanárnak. A nyelv volt tanulmányaim során az egyetlen tárgy, ahol a féléves anyagot nem lehetett 5 nap alatt megtanulni. Ráadásul ha nyelvet tanítasz nem mélyülhetsz el egy szűk részében csak arra koncentrálva, minden mást elfelejtve (fizikusnál ez a norma).
Eddig sem gátolta őket senki abban, hogy reáltudományok felé fordúljanak, ha nem tették az az ő döntésük volt és valószínűleg jó okuk volt rá. az egyik ilyen ok pedig az, hogy onnantól kezdve hogy mérnök vagy "mert átvetted a diplomádat" még nem vagy életed végéig sinen, ott kezdődik az hogy folyamatosan a területeden kell maradnod, képezned/képeztetned kell magad illetve a munka is olyan hogy nem mindig tud az ember este 6-ra hazamenni, néha meg utazni kell.
Elég nehezen fér be a mérnöklétbe az, hogy valaki a szellemi termékenysége csúcsán lelép három évre babázni, utánna meg minden nap legkésőbb 17:30-kor le akar lépni, hogy még el tudja hozni a gyereket a napköziből, aztán évente jópár nap jó nagyot késik/megsem jelen, mert a gyereket orvoshoz kellett vinni etc..
Szóval itt más, komolyabb okok is vannak, mint a liberális lózung amit itt puffogtatsz, hogy "társadalmi berögződés, meg belénevelt dolgok".
J.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Legyünk őszinték, melyik a nehezebb: nyelvtanárnak, vagy fizikusnak tanulni?
Én nem azt mondtam hogy mindenki aki nem rajong a reál tárgyakért az hülye, hanem hogy annak valamilyen benevelt oka van hogy már zsigerből nem hajlandó a műszakibb területekkel foglalkozni.
A hátszéllel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy akit tényleg érdekel az a dolog, az úgyis megy és nem azért mert az erősebbik nemnél nem lévő képességeit használja ki (/él vissza ).
-
bambano
titán
szép hsz... ha mostanában utcára mész, mindig nézz hátra, nem megy-e mögötted ph!-t olvasó bölcsész.
egyébként meg Pengének igaza van: az nem egyenjogúság, ha a nőket ennyire kiemelik és nyomják. másrészt meg minek erőltetni, eddig is volt kis hátszelük, mégse mentek és ez az ő döntésük volt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz King Unique #12 üzenetére
"mert ott a baj, hogy alapból a többségét nem is érdekli annyira."
Többek között pont erre írtam ezt hogy valszeg a nevelés miatt van.
-
King Unique
titán
Szerintem ezt a műszaki terület és nők témakört felesleges feszegetni, mert ott a baj, hogy alapból a többségét nem is érdekli annyira. Az informatika se érdekli őket, kevés is a programozó csaj, illetve sokuk bizony az ilyen pasikat is kockának tártja...
Na meg olyan ez az egész, mintha a MOME divattervezési és egyéb hasonló szakjain néznénk meg a kanok arányát.
BME-n a velős mérnökszakokon mindig is kevés volt a csaj, inkább a gazdasági szakokra jelentkeznek. Cégeknél, pl itthon is a mérnökök nagy része férfi, nők inkább logisztikus, minőségbiztosítási, illetve projekt, HR stb. menedzser beosztásokban vannak jelen.(#7) Flashback:
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem ide felesleges bekavarni a feminizmust, mert ez nem az a pont ahol jelen van.
Inkább az az elgondolkoztató, hogy a nők miért jóval kisebb arányban érdeklődnek a műszaki területek iránt.Persze vannak szakmák amik inkább csak nő, vagy csak férfi, de pl. a tudomány területein, a különféle technológiai fejlesztések kiötlésében és megvalósításában simán elfér mindkét nem, egyik területnek sincs nemekkel szemben lévő specifikus követelménye.
Arra gondolnék, hogy a gyerekekbe nevelt (téves) mentalitás ami ezt okozza, hogy pl. a nő otthon van és nyomja a háztartást (a férfi meg a kemény munkát), vagy legyen azért diplomája de az esetek nagy részében kimerül valami bölcsész témával a dolog, amit ugye valljuk be kevésé nehéz megszerezni, mint mondjuk egyéb, nagyobb szellemi képességet/kitartást igénylő területeken.
Szóval valószínűleg a szemléleten kellene változtatni, még gyerekkorban, hogy ne azt neveljék beléjük már az elején hogy férfi szakmák meg női szakmák.
Aztán ott van még az a jelenség is, hogy de ugye a gyerekvállalás, valakinek ott kell lennie a gyerekkel. De ez sem kizárólag a nő dolga lenne (hogy ezzel ki is mentse magát más feladatok alól), ezeket a dolgokat is meg lehetne oldani úgy, hogy ne menjen szembe a karrierrel.
-
Penge_4
veterán
"édesanyám is a villanykaron végzett, sőt előtte a Kandóban érettségizett - kemény világ lehetett"
De ő az élő példa arra, hogy érdekes módon kvótázás meg kivételezés nélkül is tudott érvényesülni az a nő, aki akart. Most meg az ultrafeminizmus korában már mit találnak ki? Lassan tényleg eljutunk oda, hogy ha puncival a lábad között születtél, akkor még neked fizetnek, hogy tanulhass egy versenyképes szakmát, máskülönben meg finanszírozni sem tudod önerőből sem, mert senki nem könnyíti meg a dolgod.
Hányingerem van ettől. Miért kell mindig mindenben átesni a ló túlsó oldalára? Először az etnikai kisebbségekkel, utána a melegekkel, most meg elkezdik ugyanezt a nőkkel... Miért nem elég az, ha egyszerűen csak egyenjogúak, egyenrangúak? Amiért elvileg, papíron harcolnak? Miért kell őket még előnyben is részesíteni?
A valódi problémákkal kéne foglalkozni inkább.
-
E770
aktív tag
szerintem szép és kedves gesztus ez, s tényleg sokkal színesebbé teszi az évfolyamokat a hölgytársaság
az első VIK-es évfolyamon 3 hölgy volt (úgy 60-70 fiú között), le a kalappal mindhárom előtt így utólag is!
édesanyám is a villanykaron végzett, sőt előtte a Kandóban érettségizett - kemény világ lehetett
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
sem a szakmának nem jó az elférfiasodás
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
félisten
„mi vakon hiszünk a hölgyekben."
Vakon könnyű. Bezzeg ha látná a fickó egyik-másikat...
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
A mi évfolyamunkon (120 fő) anno egyetlen lány volt. Amikor az utánunk következő évfolyamon már 5 (öt!) lány volt, fejcsóválva jegyezték meg: Elnőiesedik a szakma.
A tej élet, erő, egészség.
-
nagyúr
sőt, még vizsgázni is. vajta bácsi nagy hantás, fábry-szintű beszélőkére képes három (magyar, angol és német) nyelven.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
PSti
tag
Nem is kell ide elférfiasodás. Mennyivel jobb lesz ez:
- Klárika, szerelje meg azt a villanykapcsolót!
- Ma nincs kedvem.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Vajta László, a kar dékánja így fogalmazott: „mi vakon hiszünk a hölgyekben. Sem a Műegyetemnek, sem a szakmának nem jó az elférfiasodás. Egy igazán szép informatikai megoldáshoz például nagy segítséget nyújt az esztétikai érzék, és e téren a hölgyek verhetetlenek. Tárt karokkal várjuk tehát a lányokat a Villamosmérnöki és Informatikai Karon. Nincs mitől félniük, merjenek belevágni
Azért felvételizni csak kell?
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s