2019. január 16., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Kevesebb mobil fogy, így a Samsung vezetőt cserélt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Financial Times

Még mindig a dél-koreai vállalat a piacvezető, de az eladások visszaestek.

Hirdetés

A Samsung hat év után vezetőcserét hajtott végre a mobilos üzletágánál, mely lépés mögött vélhetően az okostelefonok értékesítésének visszaesése áll – írja tudósításában a Financial Times.

A vállalat közleménye szerint az üzletágat 2009 óta irányító Shin Jong-Kyunt a mobilos kutatási és fejlesztési vezető, Koh Dong-jin váltja. A Samsungnak számtalan eredményt produkáló Shin ugyanakkor CEO beosztását megtartva tagja marad a vezetői tanácsadó testületnek, de már nem végez napi operatív munkát, hanem a hosszú távú stratégiák kidolgozásában vesz részt.

Az elemzők természetesen spekulálnak, de a legvalószínűbbnek azt tartják, hogy az átalakítás oka, hogy az eddig kiemelkedően sikeres üzletág fejlődése megtorpant: ugyan még mindig a Samsung a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, de az alsó kategóriás készülékek piacán – főként az olcsó termékeket kínáló versenytársakat felmutató Kínában – visszaesett a részesedésük, ráadásul az Apple a felső kategóriában is egyre keményebben szorongatja őket. És mivel a Samsungnál szigorú követelményrendszer van érvényben a vállalati hierarchiában (értsd: mindig minden hibának van felelőse, valaki mindig „elviszi a balhét”), a felsővezető cseréje már tavaly óta érett.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.