Mesterséges intelligencia, óriáskijelző a Samsung hűtőben

A konyha díszévé tenné a hűtőgépet a Samsung. Az idei CES-en mutatják be a Family Hub Refrigeratort, melynek egyik különleges tulajdonsága, hogy rendelkezik egy 21,5 colos, Gorilla Glass által védett HD LCD érintőkijelzővel, ami leginkább egy monitor méretűvé nőtt okostelefonra hasonlít.

A forrásaink szerint Tizen operációs rendszert futtató, négyajtós hűtőgép a szokásos hűtőn üzengetést transzformálja a digitális világba, kiegészítve azzal, hogy akár mobiltelefonról is elérhetőek a megjegyzések, bevásárlólisták, fotók stb.


[+]

A kijelzőn túl érdekesség még, hogy három belső kamerával is ellátták a gépet, melyek minden egyes ajtónyitást követően készítenek felvételt, ezeket szintén el lehet érni távolból, praktikusan akkor lehet ez hasznos, ha a boltban nem jut eszünkbe, mit rejt a hűtő.

Felmerülhet, hogy ha már ennyire okos az eszköz, miért ne rendelnénk online az utánpótlást. A Samsung közleménye szerint erre is lehetőség van a MasterCard alkalmazásával, illetve természetesen recepteket, bevásárlólistákat is kipakolhatunk a kijelzőre.


[+]

A hűtő az Amazon felhőalapú mesterséges intelligenciáját, Alexát is tartalmazza. Beépített hangszóróival zenelejátszásra is rábírható, illetve támogatja a képernyőklónozást, így Samsung okostévékkel párosítható. A Family Hub Refrigerator idén tavasszal lesz elérhető, 4999 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények