Rendkívüli Windows-javítások most, Vista SP1 jövőre


A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a Windows Vista első nagyobb javítócsomagját (SP1) – a korábban tervezettnél némileg később – a jövő év első felében kívánják megjelentetni.

A javítások mellett frissítéseket is tartalmazó SP1 tesztverziója viszont már néhány héten belül megérkezik a korlátozott létszámú felhasználói táborhoz, akik a csomag tökéletesítését fogják segíteni. A konkrét tartalomról annyit mondtak el előzetesen, hogy megoldották néhány olyan problémát, mely a januári megjelenés óta derült ki, s melyek időnként rendszer-összeomláshoz vagy lefagyáshoz vezettek, orvosolták az új driverekkel kapcsolatban felmerült kompatibilitási gondokat, s kijavították a hibernáláskor felmerült hibákat is. A frissítéseknek köszönhetően gyorsabb lesz a Vistán a fájlmásolás, illetve az Internet Explorer működése is, emellett biztonsági javítások is bekerültek az SP1-be.

A bejelentés utalt arra is, hogy ugyancsak 2008 első felében jelenik a Windows XP harmadik javítócsomagja is, ám mivel az előző kettő már megoldotta a legfontosabb problémákat, az SP3 nem okoz majd nagy változást az „XP-élményt” illetően.

Ezek mellett szintén tegnapi hír a Microsoft háza tájáról, hogy az eddigi gyakorlattól eltérve – mely szerint minden hónap első keddjén érkeznek a frissítések és javítások – a vállalat rendkívüli javításokat tett elérhetővé, hármat az XP-, kettőt a Vista-felhasználók számára.

Azóta történt

Előzmények