A Vista lassan utoléri a Mac OS-t

Hirdetés

Lassan, de biztosan növekszik a Windows Vista felhasználói tábora – ez derül ki a webes statisztikákat készítő, 40 000 weboldal adatait elemző Net Applications adataiból. A Microsoft új operációs rendszerét a megjelenését követő ötödik hónap, június végén az internetezők 4,52 százaléka használta, miközben a Mac OS részesedése 6,0 százalék volt (ezen belül a PowerPC-s rendszerek aránya 3,52, az inteleseké 2,48 százalék). Egy hónappal korábban a Vista részaránya 3,74 százalékon állt.


Forrás: Net Applications

A domináns operációs rendszer 81,94 százalékos részesedéssel továbbra is a Windows XP, amelynek elterjedtsége magától értetődő módon csökken. Igaz, csak rendkívül lassan, akárcsak a mára már csupán marginális jelenléttel rendelkező Windows 98 és 2000 operációs rendszereké.

Amint arról beszámoltunk, nemrég az Acer elnöke támadta a Windows Vista miatt a Microsoftot. Gianfranco Lanci azt mondta, hogy az új operációs rendszer a várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem lendítette fel a PC-piacot. A Microsoft a múlt héten maga is mérsékelte a Vista terjedésével kapcsolatos várakozásait: a most kezdődő pénzügyi évben a Vista részesedését a Windows-eladásokból 78 százalék körül várják, szemben a korábbi 85 százalékos prognózissal.

Azóta történt

Előzmények