Rekordidő alatt levadászták az új Bagle-t

Sikerrel teljesítette első "éles" bevetését a VirusBuster nemrég bemutatott új technológiája, a Zero-Hour Outbreak Protection, hiszen már a támadás első perceiben felismerte a Bagle rohamosan terjedő új variánsait. A tegnap megjelent Bagle.EJ és a ma elterjedt Beagle.EM trójaiak ellen már a vírusadatbázis-frissítés kiadása előtt, gyakorlatilag a támadás kezdetétől védelmet nyújtott az új termék.

A vírustámadások legkritikusabb szakasza a vírus megjelenésétől az antivírus program adatbázisának frissítéséig tartó időszak. Ebben a sérülékeny szakaszban nyújt védelmet a Zero-Hour, amelyet az IDC független kutató cég "az új támadások kivédésére szolgáló jelenlegi leggyorsabb védelmi módszerként" jellemzett. Az új eljárás – az internet forgalmát vizsgálva – felismeri a tömeges támadásokat, így órákkal azelőtt védelmet biztosít a felhasználóknak, hogy az első adatbázis frissítések megjelennének.

"A VirusBuster levelezésvédelmi termékeibe nemrég integrált Zero-Hour abban is segítséget nyújt, hogy szakembereink a lehető leghamarabb megkezdhessék a vírus feldolgozását, valamint az új vírusadatbázis kiadását" – nyilatkozta Agócs Péter, a VirusBuster fejlesztési igazgatója. "A Bagle.EJ tegnapi, valamint a Bagle.EM mai felbukkanásakor a legtöbb konkurensünket megelőzve adtuk ki a károkozót felismerő vírusadatbázis frissítésünket."

Azóta történt

Előzmények