Részben már működik a Raiffeisen Bank rendszere

Tegnap kora délután óta a Raiffeisen ügyfelei többször kerülhettek kellemetlen helyzetbe: nemhogy a bank ATM-jei nem működtek, de kártyájukkal vásárolni sem tudtak, és ha érdeklődni akartak, a fiókokat is zárva találták.

A bank délután kiadott közleménye szerint: „Technikai okok miatt a Raiffeisen Bank szolgáltatásai nem elérhetők az ügyfelek számára, beleértve az ATM készpénzfelvételt, a bankkártyás vásárlásokat és az internetbankot. A fiókok jelenleg zárva tartanak. A bank munkatársai megfeszített erővel dolgoznak a probléma kijavításán.”

A pénzintézet éjszaka adott ki újabb közleményt, és ezek szerint: „A Raiffeisen Bank munkatársai folyamatosan dolgoznak a kora délután számítástechnikai hiba miatt elérhetetlenné vált szolgáltatások kijavításán. A kártyás vásárlás, az ATM készpénzfelvétel és a Raiffeisen DirektNet internetbanki felület éjfél előtt néhány perccel újra elérhetővé vált. A bank elnézést kér érintett ügyfeleitől, a további szolgáltatások újraindulásáról folyamatos tájékoztatást ad.”

Azóta történt

Előzmények