Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Milyen program, ami...?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Windows 11
- JavaScript topic
- Videó stream letöltése
- Sony Vegas
- Mikrotik routerek
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gmaci78
tag
Azért belegondolva elég gáz lehetett annak, akinek ott van a számlája, épp nincs kp nála és kaja sincs otthon. Se kp felvétel, se kártyás fizetés. Maradhatott a kölcsönkérni akitől lehet dolog.
Geri
-
Dezsike
tag
Biztos lesz pár kártérítési igény emiatt - egyeseknek már talán érvényesült is, mert az éledező banki rendszer simán visszajelezhette, hogy tranzakció rendben, de aztán mégsem. Öcsémmel már volt ilyen, 3 vásárlásának az összege is ott hevert a számláján zárolatlanul 2 hét után is, úgy kellett szólni a banknak, hogy emeljék már le. Másnap leemelték, de ha nem figyel oda simán elkölti ugyan azt a pénzt mégegyszer.
-
janos1988
addikt
Komoly dolog lehet a háttérben. Remélem kiderül majd és nem csak a sajtós bullshitet fogjuk hallani válaszként.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Dilikutya
félisten
-
MCGaiwer
addikt
a saját pénzedhez akkor férsz hozzá biztosan, ha a kezedben van. A bank SOHA nem garantálja, hogy bármikor szabadon hozzáférhetsz a pénzedhez. Az egy dolog, hogy így szoktuk meg, attól még érdemes észben tartani a tényt.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
MCGaiwer
addikt
nem lázadozás kérdése. nem kell 100%ban vakon megbízni olyanban, ami tényszerűen nem igaz, és maximum egy megszokáson vagy feltételezésen alapul, utána meg számonkérni, ha mégse úgy történt, ahogy elképzeltük.
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Azt a pénzt úgyis levonták volna, kártyás tranzakciókor a bank csak határozott időre zárol (jellemzően 2 hét)
de értelemszerűen a kereskedő joga az ellenértékre nem "évül el"
Jópár olyat láttam már, hogy olyan sokára könyvelték le a tételt, hogy rég kijött az összeg a zárolásból (érdekes módon az soha nem tünt fel az ügyfeleknek, hogy hirtelen több pénze lett)
Aztán valamikor direktbe levonták a számláról, amikor észbekapott a kereskedő.
Ebben az a szívás, hogy ilyenkor simán minuszba viszik a számlát, mert kötelessége teljesíteni a banknak a tranzakciót.A hírhez: szívás tud lenni, de van ilyen, nem egyedülálló dolog
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
-
gmaci78
tag
Én se feltétlen ételre gondoltam, tényleg gáz lehet egy teletankolt verda úgy hogy nem tudsz fizetni mondjuk valahol az autópályán a préri közepén.
Egyébként szerintem akik itt vagyunk a PH-n és jobban ismerjük a banki rendszereket és belső működésüket/felépítésüket, elég jól meg tudnánk tippelni, hogy mi az egésznek az oka.
Geri
-
Azt érted tájékoztatás alatt, hogy "Az ügyfélkiszolgálási rendszerek hibáját egy központi számítógép kulcs-alkatrészének meghibásodása okozta, mely tegnap a szolgáltatások leállásához vezetett. A hiba elhárítását a bank munkatársai azonnal megkezdték, a hibás alkatrészt még délután kicserélték." ?
Ez kb. bullshit. Mi az, hogy egy számítógép egy alkatrésze hazavágja egy bank összes rendszerét? A minimum a duplázás, és némi georeduncancia.
Ha tényleg ennyire elcseszett a rendszer felépítése, akkor egy ilyen kritikus ponton háromszoros melegtartalék, és mellette 7/24-ben kávégépre kötött rendszergazdák.Amikor legutóbb hasonló megborulásról hallottam, ott egy Oracle-frissítést eresztettek rá előzetes teszt nélkül az éles gépekre. Amiről aztán kiderült, hogy nem igazán működik a rendszerrel. És ugyan az adatokból megvolt az upgrade előtti mentés, magát a DB-kezelőt nem tudták visszaállítani a működő állapotra. Soktízmilliárdos forgalmú állami cég, százezres ügyfélszám, négy nap teljes leállással.
A tej élet, erő, egészség.
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
#06658560 #25 üzenetére
Szerverszobaban a legritkabb esetben porszivoznak de azt is mondhatnank hogy egy normalisban a nullahoz konvergal mivel eleve egy rendszer portalanitja a szobat. Ha nem igy lenne akkor eleg sok gep menne tonkre mivel atszivnak magukon a port.
Masreszt meg be sem engednek a takaritot. Banki szerverek nem is csak siman vannak bepakolva hanem kulon elzart reszen vannak ahova meg az operator sem tud bemenni csak ugy.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Elég komoly, ámde polcos szerverterem. És "természetesen" szünetmentes aljzatból húzta ki a dugót, a sor végén, a konzolos asztalnál. (Egyébként maga a szünetmentes is mókás volt a szekrénnyi akkujaival. Meg az udvaron álló lepukkant katonai áramfejlesztő teherautó, vész esetére.)
Amúgy valóban mókás volt, hogy ha a gépek le is voltak zárva fizikailag, a hátsó kábelezéshez simán hozzá lehetett férni.
-
Lehet, hogy volt hardverhiba is.
De akkor az milyen architektúra lehet, és vajon aki tervezte, azt mikor rúgták ki, vagy mennyi kártérítést varrnak most a nyakába?
És ha ennyire kritikus, miért nem volt belőle kéznél, hogy pár perc alatt kicseréljék?
Párhuzamos rendszer?
Valami itt nagyon sántít.Elképzelem ugyanezt a szituációt mondjuk egy áramszolgáltató rendszerével...
-
dabadab
titán
Én egyébként azt néztem, hogy semmilyen raiffeisenes ÁFSZ-ben nem láttam semmi SLA-szerűséget. Van bármi rendelkezésreállási garanciájuk?
DRM is theft
-
Szerintem semelyik bank ÁSZF-ében sincsen semmiféle SLA.
A CIB pl. az ügyfél kötelességein kívül összesen ennyit ír: "Az esetleges technikai meghibásodások, üzemzavarok esetén a Bank a hiba észlelését
követő 1 Banki Napon belül megkezdi a hiba elhárítását." Ha hétvégére időzítetted volna az utalásaid, de karbantartás miatt le vannak halva, akkor így jártál.
Ha az OTP-ben kb. minden második művelet time-outra fut, a többire is fél-fél percet kell várni, így jártál.(Egyébként az is igencsak tanulságos történet lenne, hogy az általam most véletlenszerűen kipróbált néhány bank weblapján mennyire nem/nehezen található meg az aktuális ÁSZF.)
-
MCGaiwer
addikt
konkrétan tudom, hogy mi volt a hiba. részleteket nem árulok el, max annyit, hogy szoftverhiba volt az éles és a backup rendszer közötti részen ami hatására úgy döntöttek, inkább kihúzzák a konnektorból az egészet addig, amíg biztonságosan meg nem oldódik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Az üzemzavar olyan súlyos volt, hogy a fiókokat is be kellett zárni.
- Független Apple Iphone 11 Pro Silver 64GB
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Midnight Green 64GB. K0141
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 13 Mini Fekete 128GB. K0112
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Mini Fehér 256GB. K0113
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone X Silver 64GB. K0115
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest