Pörög az iWiW

A legnagyobb hazai közösségi oldal, az iWiW regisztrált felhasználóinak száma május eleje óta 360 000 taggal nőtt, ezzel elérte az egymilliót – jelentette be a T-Online. Az oldal egyedi látogatóinak száma pedig – a Webaudit adatai szerint – megközelíti a napi 500 ezret, amivel az Origo és a Startlap után és az Index előtt a harmadik legnagyobb portálnak számít a magyar weben e mutató alapján. Az iWiW használói között a rendszer több mint 60 millió kapcsolatot tart nyilván.

A portál az elmúlt időszak vitatott ügyeiből okulva és a felhasználók észrevételei alapján átalakította felhasználási feltételeit és adatkezelési szabályzatát. Az utóbbit jóváhagyta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos, ami az üzemeltetők szerint garancia lehet a T-Online-felvásárlás miatt megrémült felhasználók számára is. Az új szövegváltozatok július 26-án lépnek hatályba.

A T-Online közleménye szerint a változások révén ezentúl mindenki számára egyértelművé válik, milyen alapon, kit vagy mit lehet eltávolítani a portálról. A működtető cég – bár nem ellenőrzi a felhasználók által rendelkezésre bocsátott tartalmakat, és mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított információért – minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyeket jogellenesnek, más személyiségi jogába ütköző, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek vagy egyébként kifogásolhatónak talál. Ezen kívül minden értesítés nélkül törölheti a felhasználót, és eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyek sértik, vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát, illetve a felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket.

További változás, hogy ezentúl az iWiW-en is megjelennek a személyre szabott reklámok. Ez – mint hangsúlyozzák – nem jelenti azt, hogy a működtető cég az adatokat bárkinek – hirdetőnek vagy bármilyen harmadik félnek – kiadná (amit egyébként az új adatkezelési szabályzat kifejezett hozzájáruláshoz köt).

Azóta történt

Előzmények

  • Megint van meghívó az iWiW-en

    A T-Online folyamatosan bővíti a szerverparkot, folyamatosan válnak elérhetővé a korábban parkolópályára tett szolgáltatások.