Leépítheti plazma üzletágát a Panasonic

A Nikkei japán üzleti lap névtelen forrásokra hivatkozva ma írta meg, hogy az elmúlt évben több milliárd dolláros veszteséget szenvedő és az utóbbi időben több üzletágát is értékesítő Panasonic leállhat a plazmatévék gyártásával. A lap szerint a gyártást a következő pénzügyi évtől kezdődően fokozatosan, három év alatt építené le - az első áldozat az amagasakaiban található gyár lenne 2014-ben, ahol a hírek szerint a gyártósort értékét már leírta a cég.

A Nikkei azt is megemlíti, hogy a Panasonic már leállította a plazmatévék fejlesztését, mert a plazma- és LCD gyártás együttes fenntartása nem költséghatékony.

A Panasonic egyelőre csak annyit fűzött a hírhez, hogy számos lehetőségen gondolkoznak a tévé üzletággal kapcsolatban, de még semmi nincs eldöntve.

A japán elektronikai óriás tévé üzletága 2009 és 2010 között volt a csúcson, de az akkori 10,5 milliárd dolláros bevétel 2016-ra a felére eshet, állítja a lap.

A most nyilvánosságra került információk szerint az idei modellek az előző évhez képest jóval alacsonyabb áron fognak piacra kerülni, ez valószínűleg már az új üzleti stratégia része.

Azóta történt

Előzmények