- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Kriptovaluták és az adózás
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakumix
senior tag
Az OLED szerintem pont az ára miatt nem került még be a középkategóriába. Ráadásul én ezzel kapcsolatban nem azt érzem, hogy az OLED prémium (prémium felárral) és ezért "mesterségesen" tartják a középkategóriától távol.
Már 10+ évvel ezelőtt is azt mondta a szerelő a 72 centis 3-4 éves TV-énkre, hogy nem érdemes képcsőt cserélni benne, inkább vegyünk másikat. TFT-n szebb színek? Ezt nem gondoltad komolyan
Legyen szép napod!
-
wolfman
veterán
Most megemlítettél két olyan telefont ami a vezető a tapimobilok között, ezekhez nyílván nem filléres dolog lesz semmiféle alkatrész beszerzése. De ha pl. elterjed az OLED és beférkőzik a középkategóriás mobil szegmensbe is, lejjebb fognak menni az árak!
CRTknél meg azért kuka az ilyen hiba mert ma már nem éri meg megcsinálni. Ott vannak a TFT-k, szebb színekkel, nem vibráló képpel, már elfogadható válaszidővel, minek egy régi cuccot megjavítani?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Kakumix
senior tag
A Galaxy S-hez (4") több mint 2 évvel a megjelenés után az eBay-en még mindig ~90USD egy kijelző, nem 1500HUF. A Galaxy Note-omhoz (5,3") ~200USD.
Egyébként, a vége felé már a CRT-knél is a kukázás volt a javítási mód, ha a képcső tönkrement, ez a TFT-knél sem változott - gondolom plazmánál is ez a helyzet.
Legyen szép napod!
-
wolfman
veterán
Mobil telefonok esetében igen, mert ha megfárad, akkor csak venni kell egy 1500Ft-os kijelzőt és kicserélni. Egy 40-55"-os TVnél már egészen máshogy van. Bár mindenhol azt hangoztatják, hogy tulajdon képen az OLED előállítási költsége az eddigi legolcsóbb előállítható technológia, de ha a TVben tönkre menne a panel, egyből a TV-t a kukába helyezés megoldását ajánlaná neked mindenki!
-
Kakumix
senior tag
Mobiltelefonon pár hónap (5-10) után előjön a fényerőkülönbség, ha nem figyel rá az ember, hogy ne fekete háttérre fehérrel (más színkombináció is játszik, legdurvább talán a fekete háttéren kék) legyen kirakva a státuszbáron az óra és ráadásul még az átlagosnál többet is van bekapcsolva a kijelző. Hallottam olyat, hogy valaki az AMOLED-es kijelzőjét éjszakai órának használta és 1 hónap alatt "foltos" lett a kijelzője, szépen lehetett látni az óra fix részeit ill. az időkijelzést is és már nem csak egyszínű háttéren (egyszínű általában kék képen lehet ezt először megfigyelni, hogy vannak sötétebb részek azokon a helyeken ahol "fix" világosabb dolgok vannak pl. óra, persze ha valaki kék hátteret használ és arra feketével van kirakva az óra akkor az ott világosabb lesz).
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
wolfman
veterán
De persze az sem mindegy hogy mennyi idő múlva halványul el az a kék. 1év, 5év, 10év vagy húsz év? Bár egyik sem jó, de nem hiszem hogy utóbbi kettő lenne a valós.
Részemről sztem. az én 3 éve vásárolt Samsung UE-40B6000 LCD TVm is még jó lesz 4-5 évig, azt be fog sz.rni!
-
Slap
csendes tag
válasz gordonfreemN #6 üzenetére
Hiába használok, nem lehet abból kiindulni. Ha olyan tökély lenne, akkor nem lenne pentilera szükség.
-
gordonfreemN
addikt
Nyilvan nem hasznalsz OLEDes kijelzot. En mar nehany eve igen, es gyakorlatilag nem ismerem a kijelzo szemmel lathato! hibait szemelyesen.
Azota pedig biztosan fejlodtek valahova.
De az is lehet igazad van, manapsag mar azt se lehet elhinni amit meg meg se kerdeztek.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
aram01
nagyúr
az ellenségem ellensége,a barátom
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Slap
csendes tag
A fejlesztési cél az OLED-modellek tömeggyártási technológiájának kidolgozása
Ezt már a Sony tudja, csak a mérettel, a gazdaságossággal és a megbízhatósággal vannak gondok.
A két cég először áll össze tévéfejlesztésre, az együttműködést pedig az kényszerítette ki, hogy két koreai versenytársuk, az Samsung és az LG lehagyta őket e területen
Ez nem valószínű, hogy nagyon érdekli őket. A Samsung meg egyértelműen nem akarja felkarolni az LG-t. Nincs rászorulva a konszolidációra, még akkor is ha a félvezetőgyártás ritkán szól náluk a brutális profitról, főleg a kijelzőgyártás.
Ellenben van egy sokkal nyomósabb érv, ami már említve lett:
A fejlesztési cél az OLED-modellek tömeggyártási technológiájának kidolgozása, a projekt záró dátumát, vagyis a piacra lépés tervezett időpontját nem adták meg.
Tekintve a Japánban divatozó túltervezést ez azt jelenti, hogy nagyon sokára. Sony nagyon tapasztalt az OLED témában, a Panasonicot nem ismerem, de ha jól tudom a Canon is évek óta fejleszt valamit, miután a Toshibával befürödtek egy szabadalmi balhé miatt, meg igazán nem is voltak elkötelezve az új technológia mellett (akkor a Canon még nem OLED-ezett). Akiben lenne potenciál az a Sharp (talán a 2. legnagyobb tv gyártó és a kisméretű kijelzők között piacvezető, hasonló arányban, mint a Samsung a nagyképernyőn), csak ők hibásan pálcát törtek az LCD mellett. Persze ezt is meg lehet érteni, hiszen az LCD fejlesztésben a méretük ellenére nagyon erősek és az OLED még sötét ló, viszont nem csak kijelzőnek lehet használni, bár ez nem tudom mennyire érdekli őket.
Dany007
Az egészben az a legrosszabb, hogy a Samsung az egyik oldalon azt kommunikálja, hogy megoldották a kék fény kérdését, a valóságban pedig olyan helyeken is Pentile matrix van ahol viszonylag keveset van bekapcsolva a kijelző (mobiltelefon). Emiatt nem valószínű, hogy a középkategóriát elárasztja egyhamar az OLED, alsót meg más okból sem hinném hogy egyhamar eléri az "igazi" fekete. Most a fejlesztési költségek nagyon terhelik az OLED tv-ket, szóval sokáig horror árkategória marad, nem mellesleg ott a márka megítélése sem sérül komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Oké, már utána olvastam. Végülis elolvastam a wikis- magyar OLED cikket.
Viszont a negatívumok rész egy kicsit megrémiszt.
Ha esetleg valaki ezekről tud bővebben is valamit ne tartsa magában. Kíváncsi vagyok, hogy az ott felvetett problémákra találtak-e már megoldást?
Pl a különböző színek időben változó fakulása / elhalványodása és ebből adódó színegyensúly problémák.
Vagy ott a beégés.
Idézem: "Mivel az OLED pixeleinek élettartama a használattal csökken, ezért, ha egyes színeket vagy képpontokat sokáig azonos tartalom kijelzésére használunk, a színegyensúly vagy a fényerő megváltozhat azon a területen, a beégés jelenségét produkálva."
Azért ez problémás mert ezek szerint nem lehet monitorként használni. -
wolfman
veterán
Várjuk sok sok sok sok szeretettel! Csak már itt lennének!
Bár elképzelhető hogy majd a 3. 4. turnusból lesz majd szabad vásárolni, mert lehet lesznek gyerekbetegségei, de csak nem!„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook