Béna adathalászok támadják az OTP ügyfeleit

Ismeretlen bűnözők klasszikus trükkel az OTP Bank ügyfeleit próbálják meg rávenni egy nyilvánvalóan adathalász levélben arra, hogy látogassák meg a pénzintézet (hamis) honlapját, és adják meg kártyaszámukat, illetve „ATM PIN-kódjukat”. A sajátos, cirill és latin betűk keverékéből álló, így meglehetősen nehezen olvasható üzenet a jelek szerint a service@otp.hu címről érkezik meg a felhasználók fiókjába.

„Ez egy hivatalos értesítés arról, hogy a hitelkártyája korlátozott volt” – sakkozta ki szerkesztőségünk a kusza szöveget, melynek végén egy hivatkozás található egy hamisított, adathalász céllal szerkesztett oldalra. Ezúton is felhívjuk minden felhasználó figyelmét arra, amit az OTP Bank is rendszeresen tudatosít ügyfeleiben: soha, semmilyen körülmények között nem kér pénzintézet PIN-kódot, bizalmas ügyféladatokat az ügyfelektől elektronikus levélben. Az ilyen üzenetekre ne reagáljanak, ne kövessék a levélbe szerkesztett hivatkozást.

OTP adathalász weblap

A próbálkozás mikéntje egyébként némileg érthetetlen: a kártyaszám és a PIN-kód birtoklása önmagában nem elég, egy tranzakció lebonyolításához ugyanis ismerni kell a tulajdonos nevét, a lejárati dátumot és a kártya hátoldalán lévő biztonsági kódot is.

Azóta történt

Előzmények