A Microsoft szerint bankokat támad egy osztrák cég kémprogramja

A redmondi óriás biztonsági szakemberei szerint egy osztrák cég felelős a több országban tapasztalt bankok, jogi cégek elleni támadásokért.

A Microsoft biztonsági szakemberei azt állítják, hogy egy osztrák cég, a DSIRF felelős bankok, jogi cégek elleni támadásokért, legalább három országban.

A DSIRF a vádak szerint egy Subzero nevű szoftvert fejlesztett ki, amit kémkedésre és információlopásra lehet használni, jelszavakra, belépési adatokra utazhatnak. Többek között Ausztria és Nagy-Britannia is a célpontok között van, de konkrét áldozatok nem említett a Microsoft.

A német Netzpolitik forrásai szerint a DSIRF következő-generációs kiberhadviselési eszközként hirdeti a Subzerót, amely képes teljes irányítást szerezni a célpont PC-je fölött, ellopni annak jelszavait és felfedni a tartózkodási helyét. A hírek szerint alapvetően terrorellenes célokra, embercsempészek ellen és pedofil csoportok ellen vetik be.

Az rejtély, hogy most ki felelhet a történtekért pontosan, de az USA és az EU egyaránt nagyobb nyomást gyakorol a gyorsan növekvő, nagyrészt szabályozatlan kémprogramfejlesztő iparágra, amelynek botrányait a Pegasus robbantotta ugyan ki, de azóta is folytatódnak a meghökkentő ügyek.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények