Adathalászati kísérlet miatt figyelmeztet az MKB Bank

A bankcsoport a hétvégén részletes tájékoztatót adott ki, hogy segítesen a csalók elleni védekezésben.

A közleményben ismertetik, hogy az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett az MKB Bankhoz, amely szerint adathalász linkre kattintottak a Google keresőjéből. A bank szakemberei a következőket javasolják az ügyfeleknek biztonságuk érdekében:

  • Soha ne a böngésző keresőjén keresztül keressenek rá a bank vagy bankjuk internetbankjának oldalára (pl. Google). Minden esetben a bank hivatalos honlapjáról (www.mkb.hu) nyissák meg az internetbankot.

  • Ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben nem a https://login-online.mkb.hu/ vagy a https://www.mkbnetbankar.hu/ cím szerepel, vagy nem „.hu”-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.

  • Minden esetben olvassák el az sms-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat.

  • A bank applikációjával történő jóváhagyás esetén mindig ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót vagy módosítást jóváhagyás előtt.

  • Amennyiben bizonytalanok az MKB Banktól kapott üzeneteket illetően (pl. nem ők indították a tranzakciót vagy applikáció telepítést), azonnal hívják a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon.

Amennyiben megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank jogosultságukat.

Azóta történt

  • Csaló sms-ekre figyelmeztet az OTP

    Csalók küldenek sms-üzeneteket, látszólag az OTP nevében, így a bank azt kéri: senki ne kattintson az azokban szereplő linkekre – közölte az OTP az MTI megkeresésére.

Előzmények