Összefog az AMD és az IBM a biztonságos adatközpontokért

A két cég egyenként is a legjobb alapokat adják a confidential computing szolgáltatásokhoz, így együtt komoly erőt képviselhetnek.

Az AMD és az IBM bejelentette, hogy egy több évre vonatkozó fejlesztési együttműködést kötöttek egymással, amelynek keretében nyílt, biztonságos adatközpontokat megvalósító technológiákat terveznek majd.

Ezzel a confidential computing szolgáltatások várható terjedésére reagálnak, amelyek mindkét vállalat számára nagyon fontosak, mert az AMD az EPYC sorozattal, míg az IBM az újabb Power megoldásokkal biztosít olyan, főleg memóriatitkosításra alapozó technológiákat, amelyekkel bizalmas hozzáférés kínálható a virtuális gépekhez. Ez a modell azt garantálja, hogy a szerveren tárolt adatokhoz még a felhőszolgáltató se férhessen hozzá, vagyis az ügyfél gyakorlatilag teljes felügyelettel rendelkezik a bérelt rendszer fölött. A jelenleg elérhető hardveres és szoftveres alap tekintetében ez a bejelentés azért érdekes, mert a confidential computing szolgáltatások területén az IBM és az AMD számít a két élmenőnek.

Az átfogó cél a confidential computing szolgáltatások terjesztése a hibrid felhő felé. Utóbbi a számítási felhőnek egy olyan változata, amely a helyszíni privát infrastruktúrát kombinálja a nyilvános felhővel. Ez azért lényeges, mert számos nagyvállalat vagy szervezet tervez ilyen irányba menni, ha garantáltan biztonságban lehetnének az adataik, márpedig az AMD és az IBM jövőképe pont az, hogy ez realitás legyen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • IBM

Azóta történt