Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • gabor7th

  addikt

  "A nagy amerikai szolgáltatók hiába fogadkoznak, az európaiak bizalmát mégsem sikerül teljes mértékben elnyerniük."

  Talán a bizalmatlanság nem itt húzodik meg hanem az egész koncepcióban. Egy hackeléssel lehet vinni akár egy egész kontinens üzleti titkát...

  A másik meg persze, pl. most a Parler esetében, még külön szerződésük volt róla, hogy kifejezetten olyan esetben amiért kidobták őket, kapniuk kellett volna egy hónapot, hogy elhagyják az Amazon felhőjét, de az Amazon simán, azonnal, figyelmeztetés nélkül kidobta őket, több millió felhasználóval együtt.

  A 99,9%-os rendelkesre állás se jön össze.

  Nem csoda, hogy vannak problémák a bizalommal.

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • Dißnäëß

  addikt

  válasz gabor7th #1 üzenetére

  Ideje volt ezt meglépni, de különösebben nem hírérték, ha mondjuk a Telekomra (T-Systems-re) nézek (a nagyra, nem a magyarra).

  A 99,9%-os rendelkesre állás se jön össze.
  Az AWS ad már négy kilencest.

  A probléma gyökere nagyon egyszerű: ha elfajul akár USA-EU között is egy kereskedelmi, IT-s, vagy egyéb ellentét, érdek-nemegyezőség, mert mondjuk az EU lassan az öntudatára ébred (ki tudja, de már törlik a csipát a politikusok), akkor is .. jön egy őrült, tegnap a Huawei-t kapcsolta le, ma egy EU-s akármilyen, az ő felhőjében lévő céget nyom le akármilyen koholt indokkal, egyetlen gombnyomásra. Akkor is, ha GDPR-compliant módon a cucc mondjuk Milánóban van, Frankfurtban, Dublinban, vagy tök8 melyik EU-s régióban.

  Szóval amíg egy jenki kezében a távszabályzója egy teljes EU-beli céges infrának, amivel padlóra küldheti az adott céget, addig kúúúúúúvára nemoké valami. Ezen hápogni, háááát ...

  Megnézném én, mit csinálnának fordított helyzetben, mondjuk egy amcsi mobilszolgáltató úgy dönt, hogy public cloud-ba települ, ami a Telekom USA-é, annak meg a nyomógombja ugye Németországban. :U

  Ébredj EU, ébredj. K*ra bealudtál rengeteg mindent :((( De talán nem késő..

  Gondolkodom, mi legyen az aláírásom..

 • bambano

  titán

  európaiak bizalmát teljes mértékben? semennyire se.
  ez a francia cucc egy fokkal jobb lehet az amcsiknál.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • gabor7th

  addikt

  válasz Dißnäëß #2 üzenetére

  Az amerikai nagykövet is figyelmezette Orbán, hogy az 5G-n fog múlni az ország jövője, úgyhogy ne kínaiakkal építesse ki a rendszert.

  Nyilván nem az 5G a lényeg, hanem, hogy azon keresztül fog majd menni a tervek szerint az Ipar 4.0, önvezető autók és a többi... és minden egy-két felhőben. Tehát igen... hatalmi tényezőként tekintenek ezekre; a kisebb országokat majd megfenyegethetik, hogyha nem tesz meg valamit, akkor lekapcsolják majd szépen a felhőről. Bár, szerintem a sérülékenység probléma miatt eleve ez a jövő egy zsákutca, de ők hisznek benne.

  A nagykövet ezt mondta Orbánnak:

  "miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

  https://444.hu/2019/03/22/cornstein-jobban-aggodom-oroszorszag-es-kina-miatt-mint-soros-gyorgy-miatt

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • Dißnäëß

  addikt

  válasz gabor7th #4 üzenetére

  Az 5G-nek csak addig van köze ehhez a kontrollhoz és kitettséghez, míg amerikai felhőszolgáltató kezében a nyomógomb. Lényegében ugyanaz a szitu. Ha egy francia, vagy mindegymilyen EU-s felhő elkezd beindulni, kialakul EU-ban is egy kisebb szilícium-völgy jellegű valami, ami felszívja a nagy koponyákat és sikerül függetlenedni az usákoktól, problem solved. És a Németek már dolgoznak ezen, hollandokkal és franciákkal közösen.

  Nekem az IoT-val van kicsit bajom, a wifit törni annyira már nem nagy kunszt, de talán mobilhálózattal van értelme ezeknek, abba nem lát be a szomszéd vérpistike, se szása, a hekker. (Privát APN a netkapcsolathoz pl. )

  Szvsz amíg az ember nem tud a másikra emberként tekinteni és egy utópia el nem jön (ahol mindenki szeret mindenkit, és mint a macskafogó végén, a gonosz macskák is virágokat adogatnak egymásnak egész nap), addig a technológiai fejlődése az emberiségnek lánc és béklyó lesz, értelmes, tényleg hasznos felhasználás helyett.

  A technológia meghaladta az ember, mint faj, EQ-beli fejlettségét. Úgy is lehetne mondani, hogy nem vagyunk érettek minderre, amire technológiával képesek vagyunk már. Ez pedig csak káoszt szül, meg orwell-i társadalmakat. És ha körülnézek, mi történik ? :F Szép vagy nem, ezért nem vállaltam gyereket sem. Kiélvezem az életet a párommal, aztán szépen elmúlunk.

  [ Szerkesztve ]

  Gondolkodom, mi legyen az aláírásom..

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés